Άπιαστο όνειρο η ειρήνη στην Ουκρανία, ακόμα και με συνθηκολόγηση Ζελένσκι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αστάθμητος παράγοντας της Κίνας και η απειλή παγκόσμιου πυρηνικού πολέμου που είναι πιο ορατή από ποτέ

Η Δύση πιέζει πλέον τον Ζελένσκι για παραχωρήσεις στη Ρωσία. Η αποκάλυψη του αμερικανικού δικτύου NBC απλώς επιβεβαιώνει αυτό που γράφετε εδώ και μερικές ημέρες στα αμερικανικά ΜΜΕ…

Η Ρωσία και η Ουκρανία όμως ήταν έτοιμες να υπογράψουν μια ειρηνευτική συμφωνία το 2022. Μπλοκαρίστηκε από τον Τζο Μπάιντεν. Από τότε πέθαναν 600.000+ άνθρωποι, η οικονομία της ΕΕ έχασε 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, η Ουκρανία έχασε το 20% της επικράτειάς της και οι ΗΠΑ πρόσθεσαν 3 τρισεκατομμύρια δημόσιο χρέος. Φυσικά κάποιοι θησαύρισαν στις πλάτες των λαών, αλλά αυτό είναι θέμα που σηκώνει μεγάλη ανάλυση με ονόματα και διευθύνσεις.

Γιατί όμως να δεχτεί η Ρωσία μια συνθηκολόγηση;

Η Ρωσία βρίσκεται τώρα σε πολύ ισχυρότερη θέση. Είναι δύσκολο λοιπόν να εμπιστευτεί κάποια συμφωνία με την Ουκρανία λόγω παραβιάσεων των συνθηκών του παρελθόντος που δυστυχώς υποκινήθηκαν από τη Δύση. Όπως οι συμφωνίες του Μινσκ…

Η Ουκρανία ξεμένει από χρήματα και δυνάμεις. Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν μπλοκάρει τα πάντα και τα χρήματα που φτάνουν πλέον στο Κίεβο, ίσα που καλύπτουν τις τρέχουσες ανάγκες για μισθούς και συντάξεις κρατικών υπαλλήλων.

Οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, στα μάτια των Ρώσων έχουν ήδη χάσει τον πόλεμο και η Ρωσία μπορεί να διατηρήσει αυτή τη σύγκρουση για μεγάλο χρονικό διάστημα χάρη στην αποτυχία των κυρώσεων. Η χαμηλού κόστους ρωσική παραγωγή όπλων και οι οβίδες πυροβολικού που πρέπει να παρέχονται αδιάλειπτα από τους εταίρους προκαλούν τη Δύση να εξαντλήσει τα αποθέματά της και να διοχετεύσει δισεκατομμύρια περισσότερα στη «μαύρη τρύπα» που λέγεται Ουκρανία. Η παράταση της σύγκρουσης δηλαδή φαίνεται να λειτουργεί τώρα υπέρ του Κρεμλίνου.

Από την άλλη, εάν δεν επιτευχθεί τάχιστα μία συνθηκολόγηση, η Ρωσία πιθανότατα θα καταλάβει περισσότερα εδάφη στην Ουκρανία και θα τη μετατρέψει σε ένα κράτος χωρίς πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα. Δεν θα επιτραπεί φυσικά στην Ουκρανία να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ.

Η Ρωσία θα διασφαλίσει ότι το πραξικόπημα «Μαϊντάν» των ΗΠΑ στην Ουκρανία θα ανατραπεί και ότι θα εγκατασταθεί μια φιλορωσική κυβέρνηση.

Η μεγάλη συμμαχία του ΝΑΤΟ θα κλονιστεί μετά από αυτή την ντροπιαστική ήττα, με την Τουρκία να συνεχίζει να λειτουργεί ως τορπίλη στην ίδια την ύπαρξη της Βορειοατλαντικής συμμαχίας. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ θα πέσουν σε βαθιά ύφεση ενώ η συμμαχία BRICS θα αναβαθμιστεί σε ισχύ και επιρροή.

Το δολάριο ΗΠΑ θα απωλέσει τον ρόλο του αποθεματικού νομίσματος και η υπερβολική εκτύπωση χρημάτων στις ΗΠΑ θα προκαλέσει υπερπληθωρισμό και θα αποδυναμώσει όχι μόνο τα αμερικανικά ομόλογα αλλά και τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία των ΗΠΑ.

Τυχόν αποτυχία στην Ουκρανία θα είναι μια μαύρη κληρονομιά του Μπάιντεν και του Ζελένσκι. Θα τους θυμόμαστε ως τους πιο ανίκανους ηγέτες της εποχής μας. Οι περισσότεροι από τους ηγέτες της ΕΕ θα θεωρηθούν ως αποτυχημένες μαριονέτες των ΗΠΑ, Λόγω της αποβιομηχανοποίησης και της οικονομικής κρίσης που ήδη μαστίζει την Γηραιά Ήπειρο, κυρίως λόγω των κυρώσεων…

Ο ρόλος της Κίνας και ο κίνδυνος του τρίτου παγκοσμίου πολέμου

Η Κίνα φαίνεται να είναι ο μεγάλος νικητής. Λόγω των δυτικών κυρώσεων, το Πεκίνο λαμβάνει τη ρωσική ενέργεια με την έκπτωση που έκανε την Ευρώπη παραγωγική δύναμη και η πολυπολική συμμαχία των χωρών BRICS μπορεί να μετατραπεί σε κυρίαρχη δύναμη. Πρακτικά όμως η Κίνα θα είναι πλέον η υπερδύναμη.

Η Κίνα όμως δεν αντιμετωπίζεται ούτε με κυρώσεις, ούτε με διεθνή αποκλεισμό, καθώς πλέον ελέγχει την παγκόσμια παραγωγή.

Η κατάσταση αυτή σε συνδυασμό με την οικονομική ομηρία των ΗΠΑ από την Κίνα, θα μπορούσε να οδηγήσει την κυβέρνηση Μπάιντεν να συντρίψει τη γεωπολιτική σκακιέρα στον τοίχο και οδηγήσει σε ένα ξέσπασμα πυρηνικού πολέμου που θα τερματίσει τον πολιτισμό όπως τον ξέρουμε. Διότι μία ενδεχόμενη σύγκρουση με την Κίνα δεν πρόκειται να είναι ούτε συμβατική, ούτε περιορισμένης έκτασης.

Μόνο ο αμερικανικός λαός θα μπορούσε να αποτρέψει αυτό από το να συμβεί. Εάν φυσικά καταφέρουμε και φτάσουμε μέχρι τις αμερικανικές εκλογές ή καλύτερα, μέχρι την αντικατάσταση της κυβέρνησης των δημοκρατικών από τον Τραμπ. Διότι όπως έχει δείξει ιστορία, το σύστημα που έκανε πρόεδρο τον Μπάιντεν, θα κάνει πάλι τα πάντα ώστε να αποτρέψει την έλευση του Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Εκεί λοιπόν μπορεί να απειληθεί ακόμα και η παγκόσμια ειρήνη.

Α. Νοταράς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ