Κακοκαιρία Ciaran: Σοβαρές καταστροφἐς και πολλά προβλήματα έχουν καταγραφεί σε πολλές περιοχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαρώνει η κακοκαιρία Ciaran από όπου περνά με την Πυροσβεστική να έχει δεχθεί 217 κλήσεις. Σοβαρές καταστροφἐς και πολλά προβλήματα έχουν καταγραφεί σε πολλές περιοχές με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για επέκταση των ακραίων καιρικών φαινομένων και σε άλλες περιοχές κατά την διάρκεια της νύχτας. Ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες χαλαζοπτώσεις και τους σφοδροί άνεμοι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά.

Τεράστια κύματα στην Τήνο

Σύμφωνα με το Cyclades24.gr, σε πολλά λιμάνια του Αιγαίου οι καπετάνιοι δυσκολεύονται να δέσουν, ενώ σε άλλα, όπως της Τήνου, το πλήρωμα των πλοίων και όσοι πρόκειται να επιβιβαστούν σε αυτά δίνουν μάχη να μην βραχούν ολόκληροι αφού τα νερά δημιουργούν λιμνοθάλασσα στην στεριά.

Το μεσημέρι στο λιμάνι της Τήνου και ενώ έπνεαν άνεμοι 8 μποφόρ, κατά την αποβίβαση και επιβίβαση των επιβατών δημιουργήθηκαν συγκλονιστικές εικόνες, με κάποιους να βγάζουν τα παπούτσια τους και να μένουν ξυπόλητοι και άλλους να φορούν σακούλες για να μην βραχούν.

 

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η κακοκαιρία Ciaran το Σάββατο σε μεγάλο τμήμα της χώρας. Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα με τους κατοίκους να δοκιμάζονται για ακόμη μια φορά από την κλιματική κρίση.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο επιδείνωσης καιρού, τις επόμενες ώρες αναμένεται να πληγούν και άλλες περιοχές της ελληνικής επικράτειας με την Πολιτική Προστασία να συνιστά αυξημένη προσοχή στους πολίτες.

Αναποδογύρισαν αυτοκίνητα και ξηλώθηκαν σκεπές στην Ξάνθη

Το πέρασμα της κακοκαιρίας από την Ξάνθη, με την έντονη καταιγίδα να συνοδεύεται από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους, δημιούργησε έντονα προβλήματα στην πόλη.

Ανεμοστρόβιλος αναποδογύρισε αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα και ξήλωσε κεραμίδια από οροφές σπιτιών.

Σύμφωνα με το xanthinea.gr, σημειώθηκαν δεκάδες πτώσεις δέντρων μέσα στην πόλη και μεγάλων κλαδιών επί της οδού Γ. Κονδύλη, λίγο πριν το από Αμοιρίδειο.

Η Πυροσβεστική εκλήθη να αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά ενώ ο ισχυρός άνεμος και η έντονη καταιγίδα προκάλεσαν υλικές ζημιές σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Πτώσεις αντικειμένων από μπαλκόνια προκάλεσαν καταστροφές σε σταθμευμένα οχήματα και ξηλώθηκαν περιφράξεις γηπέδων.

Σε πλήρη εξέλιξη η «Ciaran»: Τα πρώτα σοβαρά προβλήματα από την επέλαση της κακοκαιρίας – Εκκενώθηκε οικισμός στο Αίγιο

Η κακοκαιρία-αστραπή με το όνομα «Ciaran» πλήττει από χθες το βράδυ τη χώρα μας, προκαλώντας ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους άνεμους σε αρκετές περιοχές της χώρας, φέρνοντας τους κατοίκους αντιμέτωπους με δεκάδες προβλήματα.

Από σήμερα το πρωί τμήματα της δυτικής Ελλάδας και της δυτικής Θεσσαλίας πλήττονται από ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ από το μεσημέρι, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, θα επηρεαστούν κυρίως η ανατολική Μακεδονία και το απόγευμα η Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο.

Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, έχουν σημειωθεί μεγάλες κατολισθήσεις σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου στο Νομό Ιωαννίνων. Ειδικότερα, περιπτώσεις κατολισθήσεων αναφέρθηκαν στα Τζουμέρκα, στον επαρχιακό δρόμο από το γεφύρι της Πλάκας μέχρι τα Πράμαντα, στην Κόνιτσα στην εθνική οδό πριν από τα Μαστοροχώρια και το Πωγώνι, στον δρόμο Δελβινάκι – Πωγωνιανή.

Εξάλλου, λόγω των ιδιαίτερα ισχυρών ανέμων, στην πλατεία του Μετσόβου έσπασαν μεγάλα κλαδιά από τα πλατάνια και προκάλεσαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας δουλεύουν ασταμάτητα σε όλα τα σημεία, για να αποκατασταθεί άμεσα η κυκλοφορία στο επαρχιακό δίκτυο.

Αποκλεισμένα χωριά στα ορεινά των Τρικάλων

Αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας είναι και οι κάτοικοι των ορεινών Τρικάλων, όπου Καλαμπάκα και Πύλη δοκιμάζονται εκ νέου, καθώς από αργά χθες το βράδυ η ισχυρή βροχόπτωση και η χαλαζόπτωση, καθώς και οι άνεμοι που επικράτησαν, προκάλεσαν πολλές ζημιές στον ήδη επιβαρυμένο ορεινό όγκο.

Όπως ανέφερε στο trikalanews.gr ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή από την πρώτη στιγμή, πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει το χωριό Κλεινοβός και ειδικότερα το οδικό του δίκτυο, που έχει γίνει μη προσβάσιμο για τα άλλα χωριά. Αντίστοιχα, έχουν σημειωθεί πολλές κατολισθήσεις, ενώ σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι δρόμοι προς Μεσοχώρα και Παλαιοχώρι.

Την ίδια ώρα, μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει και το δίκτυο ηλεκτροδότησης στα ορεινά της περιοχής της Καλαμπάκας με το ρεύμα να έχει επανέλθει μόνο στη Διάβα Καλαμπάκας, όπου οι κάτοικοι βυθίστηκαν από χθες το βράδυ στο σκοτάδι. Στο επίκεντρο των καταστροφών, εξάλλου, βρίσκεται η Κρανιά, όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και οι χείμαρροι απειλούν ακόμη και κτήρια.

Στο μεταξύ, από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή κατέρρευσε τμήμα του δρόμου Φλώρινας – Καστοριάς. Πρόκειται για σημείο στο κέντρο του χωριού Πισοδέρι, όπου ένα μεγάλο τμήμα, ακριβώς δίπλα στην άσφαλτο κατέρρευσε, ενώ φαίνεται πως έχει ραγίσει και η άσφαλτος στο συγκεκριμένο σημείο.

Προς το παρόν, έχει τοποθετηθεί σήμανση, ώστε να αποφεύγεται το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου από τους οδηγούς. Σημειώνεται ότι, στον ίδιο δρόμο, σε περίπου 20 χιλιομετρα απόσταση, έχει καταρρεύσει η μία λωρίδα κυκλοφορίας εδώ και μήνες και έχει τοποθετηθεί φανάρι για την διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Προληπτική εκκένωση οικισμού στο Αίγιο

Προληπτικά εκκενώθηκε ο οικισμός Βιλιβινιώτικα στο Αίγιο λόγω κατολισθήσεων, με την αστυνομία να αναφέρει πως οι 17 κάτοικοι του οικισμού μεταφέρονται σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Ελαιώνα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, κλιμάκια πυροσβεστών έχουν επέμβει σε οκτώ περιστατικά που αφορούσαν κοπές δένδρων και αφαίρεση αντικειμένου πριν πέσει σε πεζοδρόμιο από μπαλκόνι πολυκατοικίας σε περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Στο μεταξύ, μέσω αμφιδρόμησης του ρεύματος κυκλοφορίας προς Πάτρα εξακολουθεί να διεξάγεται η κυκλοφορία προς Αθήνα στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών, στο ύψος του Ελαιώνα της Αιγιάλειας, λόγω κατολίσθησης χωμάτων που καταγράφηκε προχθές το πρωί, μετά την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων. Επιτόπου συνεχίζουν να εργάζονται μηχανήματα, προκειμένου να αποκατασταθεί με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων.

Επίσης, κλειστή παραμένει η παλαιά εθνική οδός Πατρών – Αθηνών στο ύψος των διοδίων Ελαιώνα και στην περιοχή Μετόχι, λόγω κατολίσθησης φερτών υλικών έπειτα από έντονη βροχόπτωση. Ακόμη, εξακολουθεί να παραμένει κλειστή σε διάφορα σημεία η επαρχιακή οδός Αιγίου – Δερβενίου – Μαμουσιάς, εξ αιτίας κατολίσθησης χωμάτων και φερτών υλικών.

Χωρίς ρεύμα περιοχές της Κέρκυρας, σακιά με άμμο ως οχυρωματικά έργα στην Πάτρα

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές και στην Κέρκυρα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με το corfutvnews.gr, η κακοκαιρία έχει προκαλέσει μικροπροβλήματα, ενώ χωρίς ρεύμα παραμένουν περιοχές στο κέντρο της πόλης αλλά και περιφερειακά.

Στη Νότια Κέρκυρα, συγκεκριμένα εκδηλώθηκε φωτιά σε κολώνα της ΔΕΗ στον Χαλικούνα, όπου έσπευσε η πυροσβεστική, ενώ πτώση δέντρου καταγράφηκε στο Σκριπερό, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Στο μεταξύ, μετά τις πλημμύρες από την έντονη νεροποντή της Πέμπτης, οι έμποροι και οι καταστηματάρχες στην Πάτρα αποφάσισαν να επιστρατεύσουν τσουβάλια με άμμο, προκειμένου να προφυλαχτούν από αντίστοιχες καταστάσεις σήμερα.

Σύμφωνα με το thebest.gr που δημοσίευσε και τα σχετικά ντοκουμέντα, τα τσουβάλια είναι ήδη είναι παραταγμένα έξω από τα καταστήματα, προκειμένου να λειτουργήσουν ως ανάχωμα στην επέλαση του νερού.

Mπουρίνια, εξάλλου, εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές του νομού Φθιώτιδας, με τις Ράχες Στυλίδας να βρίσκονται στο «επίκεντρο», καθώς βάρκες αναποδογύρισαν ή βγήκαν στη στεριά, ενώ οι δυνατοί άνεμοι σε συνδυασμό με την ισχυρή καταιγίδα προκάλεσαν ζημιές στις εγκαταστάσεις των καταστημάτων στην παραλιακή, αφού ο νοτιάς έβγαλε τη θάλασσα μέχρι το δρόμο, ο οποίος γέμισε με φερτά υλικά.

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Στην επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού, το οποίο εκδόθηκε την Πέμπτη 2/11 προχώρησε νωρίτερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

 

Σύμφωνα με αυτά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Το Σάββατο (04-11-23)
α. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία.

β. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την Κυριακή (05-11-23)
α. Τις πρώτες πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Β. Οι ενισχυμένοι νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά φτάνοντας τα 7 με 8 μποφόρ. Τοπικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται εντάσεις πρόσκαιρα έως και 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (04-11-23).

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω της εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων απηύθυνε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων συστήνει:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Σε περιοχές που εκδηλώνεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα:

Αν βρίσκεστε στο σπίτι

• Μην κρατάτε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο διότι ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια. Αποσυνδέστε τις συσκευές τηλεόρασης από την κεραία και την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.

• Αποφύγετε να αγγίξετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο) καθώς συνιστούν καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού.

Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο

• Ακινητοποιείστε το στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του.

• Μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.

• Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα.

• Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο
• Καταφύγετε σε κτήριο ή σε αυτοκίνητο διαφορετικά καθίστε αμέσως στο έδαφος χωρίς να ξαπλώσετε.

• Προστατευτείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων στην περίπτωση που είστε μέσα σε δάσος.

• Μην καταφύγετε ποτέ κάτω από ένα ψηλό δέντρο σε ανοιχτό χώρο.

• Αποφύγετε τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας.

• Μην στέκεστε πλάι σε πυλώνες, γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνικές γραμμές και φράκτες.

• Μην πλησιάζετε μεταλλικά αντικείμενα (π.χ. αυτοκίνητα, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης κλπ.).

• Απομακρυνθείτε από ποτάμια, λίμνες ή άλλες μάζες νερού.

• Αν είστε μέσα στη θάλασσα βγείτε αμέσως έξω.

• Αν βρίσκεστε απομονωμένοι σε μια επίπεδη έκταση και νιώσετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος) πετώντας τα μεταλλικά αντικείμενα που έχετε επάνω σας.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr. ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Κυβέρνηση κατά αγροτών: Επεισόδια σε Νίκαια και Πλατύκαμπο

Οι αγρότες ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους στη Λάρισα αποφασισμένοι να το πάνε μέχρι τέλους Η χώρα είναι, πλέον, κομμένη στα δύο, καθώς, λίγο μετά τις...

Αγρότες και κτηνοτρόφοι ετοιμάζονται να κατεβάσουν τα τρακτέρ στους δρόμους από την Κυριακή

Ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος συνεχίζει τον κύκλο κινητοποιήσεων που αναδεικνύει τα οξυμένα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και τα επακόλουθα από το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ Σύμφωνα με...

Στη φυλακή 53χρονος που κακοποιούσε την 3χρονη κόρη του

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετειο Χανίων έκρινε  ομόφωνα ένοχο 53χρονο πατέρα για γενετήσιες πράξεις σε βάρος της τρίχρονης κόρης του Του επέβαλε ποινή κάθειρξης 5,5 ετών,  με...

Επιδόματα, ΟΠΕΚΕΠΕ και δημογραφικό

Σύμφωνα με το αρνητικό των επιδόσεων του δημογραφικού προβλήματος που μας μαστίζει, και συναρτήσει πρόσφατου ερεθίσματος όπου δόθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ …..κονδύλια σε φερόμενους άτεκνους,...

Ανατροπή στη δίκη της Κιβωτού

Σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε χθες στη δίκη της Κιβωτού όταν ένας από τους βασικούς μάρτυρες, τρόφιμος του ιδρύματος,εξετάστηκε κατ’ αντιπαράσταση με άλλο παιδί που είχε...

Τεμπη: Ξεκίνησε στη Λάρισα η δίκη για τα βίντεο

Για πρώτη φορά μέσα στην δικαστική αίθουσα βρέθηκαν και οι τρεις κατηγορούμενοι μετά την διαταγή του δικαστηρίου για αυτοπρόσωπη παρουσία Πρόκειται για την πρώτη δίκη...

69χρονος έπεσε στη θάλασσα με το αυτοκίνητό του στο λιμάνι του Πειραιά

Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στην Πύλη Ε8, ΙΧ όχημα έπεσε στη θάλασσα Στο αυτοκίνητο επέβαινε ένας 69χρονος άνδρας, ο οποίος κατάφερε να βγει...

Χανιά: Μαχαίρωσε 50 φορές τον πατέρα του

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στα Χανιά επέβαλε ποινή φυλάκισης 7 ετών και 4 μηνών σε έναν 28χρονο από το Ροδάκινο Ρεθύμνου, ο οποίος...

Κύκλωμα με πλαστούς πίνακες κορυφαίων ελλήνων και ξένων ζωγράφων

Εκατοντάδες πλαστά έργα γνωστών ζωγράφων είχαν στην κατοχή τους ένας 42χρονος και ένας 57χρονος, που συνελήφθησαν  Μάλιστα, ο δεύτερος, ο οποίος είναι σύμφωνα με πληροφορίες...

Καταδικάστηκαν 14 αγρότες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Το δικαστήριο καταδίκασε και τους 14 κατηγορούμενους, δήθεν αγρότες από την Κρήτη, με δηλωμένες εκτάσεις από τη Φωκίδα έως τον Έβρο που λάμβαναν επιδοτήσεις...

Στάση εργασίας εκτακτως σε ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ και Τραμ

Έκτακτη στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Νοεμβρίου έως τις 6 το απόγευμα Πιο συγκεκριμένα,οι «Σταθερές Συγκοινωνίες» ΣΤΑΣΥ προχώρησαν...

Στέφανος Κασσελακης: Χθες ήταν μια μέρα συγκίνησης – Αλλά και μια μέρα δύναμης

Χθες ήταν μια μέρα συγκίνησης. Αλλά και μια μέρα δύναμης. Στην ημερίδα που συνδιοργανώσαμε με την «Πρωτοβουλία για την Ευρωπαϊκή Πρόοδο», το Ινστιτούτο Ευρωπαίων Δημοκρατών και...

46χρονη κατακρεούργησε την πεθερά της – Με ποιο κόμμα ήταν υποψήφια στις εκλογές

75χρονη δολοφονήθηκε από την ίδια τη νύφη της και μάλιστα με φρικιαστικό τρόπο Πρόκειται για τη Ρ.Μ., που είναι σύντροφος ενός από τους γιους της...

Παύλος Γερουλάνος: Εμείς επιλέγουμε να προτείνουμε λύσεις για το σήμερα και να σχεδιάζουμε το αύριο της ελληνικής κοινωνίας

Ένα είναι το συμπέρασμα και των τελευταίων ημερών:  η καρδιά της βαθιάς πολιτικής αλλαγής με σοβαρότητα που χρειάζεται η χώρα, χτυπάει στο ΠΑΣΟΚ.Εμείς επιλέγουμε...

Προφυλακίστηκε ο 16χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό της 12χρονης στην Πάτρα

Ο ανήλικος πέρασε νωρίς το πρωί της Δευτέρας το κατώφλι του ανακριτή και κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά κρίσιμων ερωτήσεων σχετικά με όσα συνέβησαν...

57χρονος έκαψε την μητέρα και τον αδερφό του

Τον δρόμο για την φυλακή πήρε ο 57χρονος από τον Μασταμπά ΗρακλείουΚρήτης για την οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε σε σπίτι στις 31 Οκτωβρίου. Στο σπίτι...

Αποφασισμένοι να κάνουν Χριστούγεννα στους δρόμους οι αγρότες

Οι αγρότες της Θεσσαλίας έχουν ήδη ανακοινώσει πως είναι αποφασισμένοι να κάνουν «Χριστούγεννα στους δρόμους» Και η σημερινή σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο...

Εκστασιασμένη η Κίμπερλι με τον Αργυρό

Με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια αναφέρθηκε η Αμερικανίδα πρέσβειρα στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ, στον Κωνσταντίνο Αργυρό, επιβεβαιώνοντας πως οι δυό τους έχουν αναπτύξει στενή φιλία τους...

Συνελήφθη 21τραπερ από την Αλβανία μαζί με τον 23χρονο Έλληνα μάνατζερ του για υπόθεση ναρκωτικών

Χειροπέδες σε τράπερ στην Κηφισιά Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στην σύλληψη γνωστού τράπερ για κατοχή ναρκωτικών. Το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής,  όταν αστυνομικοί...

Στη φυλακή ο 29χρονος που ξυλοκόπησε τον 58χρονο μέχρι θανάτου

«Ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν σκότωσα κανέναν» δήλωσε ο 29χρονος Αλβανός, ο οποίος έσπασε στο ξύλο 58χρονο που λίγο αργότερα ξεψύχησε Ο κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ