27χρονη που επέζησε απο το μακελειό της Χαμάς στη συναυλία στο Ισραηλ συγκλονίζει με την μαρτυρία της

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανατριχίλα προκαλεί η συγκλονιστική ιστορία μιας κοπέλας η οποία ήταν ανάμεσα στα  άτομα που επέζησαν από το μακελειό στο μουσικό φεστιβάλ στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Νοάμ Μαζάλ Μπεν-Ντέιβιντ κρύφτηκε κάτω από το πτώμα του φίλου της, οι ένοπλοι της Χαμάς την πέρασαν για νεκρή και έτσι κατάφερε να σωθεί ενώ ήταν ολοζώντανη και γύρω της υπήρχαν δεκάδες πτώματα που είχαν πυροβοληθεί.

Περιγράφοντας την τρομακτική εμπειρία της η 27χρονη ανέφερε πως είχε πάει στο φεστιβάλ μαζί με τον φίλο της στις 6.30 το πρωί χωρίς να γνωρίζουν τι τους περιμένει.

Σχετικά με την επίθεση των ενόπλων είπε:

«Μας περικύκλωσαν και συνέχισαν να πυροβολούν ασταμάτητα.

Άκουσα ένα κορίτσι να φωνάζει “Σας παρακαλώ μην με πάρετε. Αφήστε με ήσυχη”. Αλλά ήθελαν να την απαγάγουν. Της έκαναν τρομερά, τρομερά πράγματα».

Στο φεστιβάλ επικράτησε πανικός. Οι παρευρισκόμενοι τηλεφωνούσαν απεγνωσμένοι σε δικούς τους ανθρώπους φωνάζοντας και παρακαλώντας για βοήθεια.

Φωτογραφία της 27χρονης από τη στιγμή του μακελειού στο φεστιβάλ:israel

Η κοπέλα μίλησε και για το πώς είδε τους τρομοκράτες της Χαμάς να πλησιάζουν και πώς τελικά κατάφερε να σωθεί.

«Καθώς οι ένοπλοι της Χαμάς πλησίαζαν, ο David με πήρε και με πέταξε στο πίσω μέρος του κοντέινερ λέγοντάς μου να πάω όσο πιο βαθιά μπορούσα και να κρυφτώ. Ένας από αυτούς πήδηξε μέσα και φώναξε “Allahu Akbar” και μια βόμβα εξερράγη και άρχισαν να πυροβολούν ασταμάτητα», είπε.

Η Νόαμ είδε να πυροβολούν τον φίλο της στο στήθος ενώ και εκείνη πυροβολήθηκε στο πόδι και το ισχίο.

«Κρύφτηκα κάτω από το πτώμα του φίλου μου καθώς η Χαμάς έσφαζε τους πάντες», είπε.

Τελικά την βρήκαν οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού και την έσωσαν. Ήταν μία από τους μόλις τέσσερις από τους 16 που κρύφτηκαν στο κοντέινερ που επέζησαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ