Τεχερανη: Συνάντηση του ηγέτη του Ιραν με τον αρχηγό της Χαμάς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τον ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, συναντήθηκε στην Τεχεράνη ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σύμφωνα με τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, που με αυτό τον τρόπο επιβεβαίωσαν, ουσιαστικά, τη χθεσινή δήλωση του Χανίγια πως «οι δυο τους συναντήθηκαν πρόσφατα».

Όπως μετέδωσαν τα ιρανικά ΜΜΕ, ο Χανίγια, ο οποίος από το 2019 διαμένει μεταξύ του Κατάρ και της Τουρκίας, «ενημέρωσε τον Χαμενεΐ για τις τελευταίες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας και για τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος στη Γάζα, καθώς και για τις εξελίξεις στη Δυτική Όχθη».

Το πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν Tasnim μετέδωσε ότι ο Χαμενεΐ «τόνισε τη σταθερή πολιτική της Τεχεράνης να υποστηρίζει τις παλαιστινιακές δυνάμεις αντίστασης κατά των σιωνιστών κατακτητών», χωρίς να αναφέρει περαιτέρω λεπτομέρειες για το πότε έγινε η συνάντηση.

Η Ιρανική Ισλαμική Δημοκρατία δήλωσε πρόσφατα ότι υποστηρίζει μεν την Χαμάς, αλλά δεν είχε κάποιο ρόλο στην αιφνιδιαστική αιματηρή επίθεση της παραστρατιωτικής οργάνωσης στο έδαφος του Ισραήλ τον περασμένο μήνα. Το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν έχει προειδοποιήσει, πάντως, το Ισραήλ, το οποίο αρνείται, μάλιστα, να αναγνωρίσει, για «σοβαρές συνέπειες», εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ