Ξαφνικά στο Παρίσι την Πέμπτη ο Κυριακος Μητσοτακης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Πέμπτη ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί εκτάκτως στο Παρίσι, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη Διάσκεψη που συγκαλεί ο Εμανουέλ Μακρόν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Στην Διάσκεψη που συγκαλεί ο Γάλλος πρόεδρος για τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, στη Λωρίδα της Γάζας, σε επίπεδο αρχηγών κρατών, κυβερνήσεων και υπουργών Εξωτερικών, θα προσκληθούν και η Αίγυπτος, η Ιορδανία και οι αραβικές χώρες του Κόλπου και μέλη της G20, πλην της Ρωσίας.

Να σημειωθεί ότι σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την τραγική ανθρωπιστική κατάσταση που επικρατεί στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Μητσοτάκης επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας για καταδίκη της τρομοκρατίας της Χαμάς και το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, αλλά και την ανησυχία του για την προστασία των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας, τονίζοντας πως είναι αναγκαίες ανθρωπιστικές παύσεις και συνεχής ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ