Τίρανα – Ρώμη: Τι θα ισχύει στη συμφωνία για μετεγκατάσταση μεταναστών στην Αλβανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ιταλία και η Αλβανία υπέγραψαν συμφωνία για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία δύο κέντρων μεταναστών στην Αλβανία που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 3.000 άτομα το μήνα.

Η διαχείριση των δύο κέντρων μεταναστών στην Αλβανία θα γίνεται από τους Ιταλούς.

 Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης: Οι μετανάστες, διευκρινίζεται, θα αποβιβαστούν στο λινάνι του Σεντζίν και η Ιταλία θα φροντίσει για τις διαδικασίες αποκατάστασης και ταυτοποίησης και θα δημιουργήσει κέντρο υποδοχής και πρώτου ελέγχου στο Γκιάντερ κοντά στη Λέζα Gjader, όπου  θα δημιουργήσει από τους Ιταλούς μια δομή μοντέλου CPR (προσωρινό κέντρο μέχρι να ληφθεί απόφαση) για τις επόμενες διαδικασίες.

Το Γκιάντερ που απέχει 75 χιλιόμετρα από τα Τίρανα διαθέτει ένα παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο και πιθανόν οι εγκαταστάσεις του να χρησιμοποιηθούν από τους Ιταλούς.

Το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ιταλίας και Αλβανίας για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών που υπογράφηκε χθες, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, δεν αφορά τους μετανάστες που φτάνουν στις ακτές και το ιταλικό έδαφος, αλλά για όσους διασώζονται στη θάλασσα, οι οποίοι απευθείας θα μεταφέρονται στην Αλβανία,  εξαίρεση θα αποτελούν οι ανήλικοι, οι γυναίκες σε εγκυμοσύνη και τα ευάλωτα άτομα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ