Και όμως, από τα «Ιεροσόλυμα» μπορεί να ξεκινήσει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχετικά με την μετάδοση ύπαρξης ψυχρότητας στην συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ στην Άγκυρα ΗΠΑ/ΤΟΥΡΚΙΑΣ αναμενόμενης, αν και δια γυμνού οφθαλμού απροσδιόριστο το..κλίμα.

Μην ξεγελιόμαστε. Αυτά τα …κλίματα είναι κατά κανόνα αναστρέψιμα. Και είναι αναστρέψιμα διότι, αμέσως μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας περί κατοχής πυρηνικού Υ/Β οι ΗΠΑ στέλνουν στην περιοχή δικό τους. Η Χαμάς κτλ, από τη μια πλευρά και το Ισραήλ από την άλλη, τι άλλο εκτός από τον «μέχρι εσχάτων» πόλεμο άραγε να σημαίνει, η ίδια φράση που και οι δύο λένε πως «ή εμείς ή αυτοί».

Τα γεγονότα αυτή την κατεύθυνση έχουν με το πεδίο να δείχνει για την ώρα, Γάζα άνευ Χαμάς, αφού το Ισραήλ εισέβαλε, και παρά την ελπίδα της Χαμάς να μετατραπεί η Γάζα σε ένα νέο Στάλινγκραντ, για τους εισβολείς, οι Ισραηλινοί το αποφεύγουν κυρίως εις βάρος των αμάχων που χάνονται πολύ περισσότεροι από τους μαχητές της Χαμάς. Με λίγα λόγια οι εισβολείς δεν διστάζουν να σκοτώσουν όσους αμάχους νομίζουν, ξανά νομίζουν, ότι καλύπτουν έστω και έναν μαχητή της Χαμάς που πίσω τους βρίσκεται, αν βρίσκεται.

Άλλες φορές με επιτυχία και άλλες όχι. Δηλ. έχει κιόλας αρχίσει ο πόλεμος μέχρι εσχάτων. Η Χαμάς, απέναντι, και αυτή δεν ελευθερώνει τους ομήρους μέχρι την τελική νίκη, δηλ. και η Χαμάς πόλεμος μέχρι εσχάτων. Που λοιπόν αυτό οδηγεί; Πουθενά αφού ακόμα και η συρροή πυρηνικών Υ/Β στην περιοχή, δεν δείχνει τους Άραβες με όρεξη να εμπλακούν.

Εδώ καταλήγει και το ότι πως η παμπόνηρη Τουρκία, του Ερντογάν Τουρκία, παρά το σκηνικό που δημιουργεί εντός με τις διαδηλώσεις, πορείες κατά Ιντζιρλίκ κ.α. αλλά και εκτός, για να συντηρήσει το Ισλαμικό μένος, όσο μπορεί και δύναται, προς οικονομικό όφελος φυσικά (τι άλλο;) κυρίως τώρα, και στο βάθος κηδεμονία, αλλά έλα προσκρούει πάνω στο Ιράν οποίον Ιράν που και αυτό ενδιαφέρεται δια την κηδεμονία δια μέσου της θρησκευτικής πίστης, αφού αυτό από δεκάδων χρόνων προσπαθεί να επιτύχει με κάθε, και ένοπλο ακόμα, μέσον, με σκοπό να την αφαιρέσει από την Αραβία των Σαούδ προβάλλοντας δικές της ιερές πόλεις ως ίσες με τις Μεντίνα/Μέκκα, δεν συμμερίζεται τελικά την σύρραξη.

Η μη λοιπόν μέχρι τώρα υπακοή των χωρών του Κόλπου στα σχέδια τους, της Ρωσίας περιλαμβανομένης κι ας λέει, είναι αυτό που θα εμποδίσει τα σχέδια τους για παγκόσμια σύρραξη.

Και έτσι, αφού πρώτα επαληθευτούν όλα τα πιο πάνω, μόνος πλέον ο Ερντογάν θα επιστρέψει στα πριν, τα τόσο αποδοτικά για την Τουρκία «πριν», και για την Ελλάδα όχι άλλα σφάλματα, αφού η επιστροφή Ερντογάν θα αντιμετωπιστεί, και αυτό είναι βέβαιο, όπως η βιβλική «επιστροφή του ασώτου» δόξη και τιμή από όλους, ΟΛΟΥΣ, και χωρίς καμία εγγύηση πως δεν θα ξανά προβεί σε ασωτίες, που θα υφίστανται όμοροι γείτονες αρχικά, και μετά οι …πάρα πέρα. Εκατό εκατομμύρια δηλώνουν λίαν συντόμως τον πληθυσμό τους, και ως εκ τούτου δεν «χωράνε» στα σημερινά τους σύνορα.

Το λένε, και χωρίς ουδόλως να πτοούνται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ