Η Τουρκία διαψεύδει συμφωνία για υποδοχή 750 χιλιάδων Παλαιστινίων έναντι δις δολαρίων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρώην πρέσβης της Τουρκίας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος – CHP, Ναμίκ Ταν,  σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστήριξε ότι συζητήθηκε το ενδεχόμενο να έρθουν 750 χιλιάδες πρόσφυγες από τη Γάζα στην Τουρκία με μια συμφωνία δισεκατομμυρίων.

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε ήρθε η ανακοίνωση από το Κέντρο Παραπληροφόρησης της Προεδρίας, όπως σημειώνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο βουλευτής του κόμματος της αντιπολίτευσης έγραψε:

«Ενώ η Τουρκία είναι μια αποθήκη προσφύγων για ανθρώπους που δραπετεύουν από το Αφγανιστάν, τη Συρία και διάφορες αφρικανικές χώρες, τώρα συζητείται το ενδεχόμενο 750 χιλιάδων ανθρώπων από τη Γάζα να έρθουν στην Τουρκία. Αυτή η κατάσταση θα προκαλέσει προβλήματα ασφάλειας στην Τουρκία στη δημογραφική δομή και η κοινωνική ειρήνη μακροπρόθεσμα.

Είναι σαφές γιατί η κυβέρνηση, η οποία είναι συμβαλλόμενο μέρος στις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή λόγω της λανθασμένης εξωτερικής πολιτικής της, θα κάνει ένα νέο και πολύ μεγάλο λάθος εάν δεχθεί ανθρώπους που επηρεάζονται από η ανθρωπιστική κρίση που προέκυψε ως αποτέλεσμα αυτών των συγκρούσεων στην Τουρκία για βραχυπρόθεσμους υπολογισμούς.

Αυτές οι λανθασμένες πολιτικές πρέπει να αντιστραφούν επειγόντως. Η Τουρκία πρέπει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην επίλυση της κρίσης, να καταβάλει προσπάθειες για την επίλυση αυτής της νέας προσφυγικής κρίσης που μπορεί να προκύψει λόγω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, δεν πρέπει να είναι μέρος μιας πιθανής συμφωνίας για τους πρόσφυγες μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Ο Ερντογάν, που ισχυρίζεται ότι προστατεύει τη Γάζα, δεν πρέπει να προστατεύει τον λαό της Γάζας.

«Είναι επίσης παράδειγμα ότι είναι μέρος ενός σχεδίου εξορίας της ανθρωπότητας από την πατρίδα της, σε αντίθεση με τη συνείδησή της, και ότι το όνομά του αναφέρεται μεταξύ εκείνων που θα εφαρμόσουν αυτό το σχέδιο».

Δήλωση από το Κέντρο Παραπληροφόρησης

Το Κέντρο Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης, που συνδέεται με τη Διεύθυνση Επικοινωνιών, είπε ότι οι πληροφορίες που κοινοποιήθηκαν από ορισμένους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι υπάρχει «Δήλωση από τον Νετανιάχου: Συμφωνήσαμε με τον Ερντογάν για 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι να γίνουν Τούρκοι πολίτες και να ζήσουν στην Τουρκία με αντάλλαγμα 2 δισεκατομμύρια δολάρια» είναι ψέμα.

Το Κέντρο Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης είπε επίσης, «Δεν υπάρχει τέτοια συνάντηση του Προέδρου μας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ούτε τέτοια δήλωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Οι ισχυρισμοί είναι εντελώς κατασκευασμένοι», σημειώνει η Τζουμχουριέτ

Από την άλλη, η Odatv αναφέρει ότι Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ διεξάγουν συνομιλίες με χώρες του Κόλπου, την Αίγυπτο και την Τουρκία για να εκκενώσουν τον πληθυσμό της Γάζας και να σταματήσουν τις μάχες σε αντάλλαγμα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, οι εκκενωμένοι κάτοικοι της Γάζας θα διανεμηθούν σε αυτές τις χώρες. Μάλιστα η τιμή της φιλοξενίας των Παλαιστινίων από αυτές τις χώρες υπολογίζεται σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ