ΗΠΑ: Όχι στην εξαναγκαστική εκτόπιση των Παλαιστινίων της Γάζας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν τάσσονται υπέρ της εξαναγκαστικής μετεγκατάστασης των Παλαιστινίων εκτός της Γάζας και αυτό δεν είναι κάτι που επιδιώκει η Ουάσινγκτον ούτε βρίσκεται στο τραπέζι. Αυτό διαβεβαίωσε σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βεντάντ Πατέλ.

Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Πατέλ τόνισε, επίσης, ότι η Ουάσινγκτον αντιτίθεται στην επανακατάληψη της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ.

Ο Αμερικανός εκπρόσωπος απαντούσε στα σχόλια που έκανε ο Νετανιάχου στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, όταν είπε πως το Ισραήλ θα αναλάβει «επ’ αόριστον» την ευθύνη για την ασφάλεια στον παλαιστινιακό θύλακο.

Ο Πατέλ επισήμανε ότι μέχρι τώρα έχουν φύγει από την Λωρίδα της Γάζας περισσότεροι από 400 Αμερικανοί πολίτες, μόνιμοι κάτοικοι του θύλακα και άλλοι. Δεν διευκρίνισε πόσοι παραμένουν και επιθυμούν να φύγουν.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέχρι να μπορέσουν να φύγουν όσοι Αμερικανοί το επιθυμούν» δήλωσε την Κυριακή ο Τζόναθαν Φάινερ, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ