Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν με «τη μέγιστη ποσότητα πυρομαχικών» το βόρειο Ιράκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι 12 στόχοι, μεταξύ των οποίων και υπεύθυνοι τρομοκράτες, καταστράφηκαν στην αεροπορική επιχείρηση εναντίον της Γκάρα και του Καντίλ στο βόρειο Ιράκ.

Ο τουρκικός Τύπος παραθέτει την ανακοίνωση του υπουργείου για τον βομβαρδισμό περιοχών στο βόρειο Ιράκ.

«Για να εξαλειφθούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του λαού μας και των δυνάμεων ασφαλείας από το βόρειο Ιράκ και να εξουδετερωθεί το PKK/KCK και άλλα τρομοκρατικά στοιχεία και για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των συνόρων μας, σύμφωνα με τα δικαιώματα αυτοάμυνας που απορρέουν από το άρθρο 51 της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών, πραγματοποιήθηκε αεροπορική επιχείρηση κατά των τρομοκρατικών στόχων στις περιοχές Γκάρα και στο Καντίλ στις 7 Νοεμβρίου 2023 στις 18.00.

Με την αεροπορική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, συνολικά 12 στόχοι που αποτελούνταν από σπήλαια, καταφύγια και αποθήκες που χρησιμοποιούνται από την Αυτονομιστική Τρομοκρατική Οργάνωση (BTÖ) και που θεωρείται ότι περιέχουν τρομοκράτες σε υπεύθυνο επίπεδο.

Στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, πολλοί τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν με τη χρήση της μέγιστης ποσότητας εγχώριων και εθνικών πυρομαχικών», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.

HÜR24 News

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ