Η ηγεσία της Χαμάς βρίσκεται στην Τουρκία- Συνάντηση με τον Ερντογάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εφημερίδα του Τελ Αβίβ Yedioth Ahronoth έγραψε ότι ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ερντογάν, βρίσκεται στην Τουρκία.

 Επίσης, σε ρεπορτάζ της που επικαλείται στο πρακτορείο ειδήσεων Maan, η εφημερίδα Israel Hayom ανέφερε ότι, εκτός από τον Χανίγιε, στην Τουρκία βρίσκονται και ανώτερα στελέχη της Χαμάς.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι ο πρόεδρος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, αφίχθη στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την Gazete Duvar, που επικαλείται τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο Ισμαήλ Χανίγιε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, οι ισραηλινές εφημερίδες Israel Hayom και Haaretz ανακοίνωσαν την είδηση, επικαλούμενες το πρακτορείο Maan. Υποστηρίχθηκε ότι η συνάντηση σχετιζόταν με την πρόσφατη επίσκεψη του Χανίγιε στο Ιράν.

Όπως επισημαίνεται από την τουρκική πλευρά δεν έγινε καμία επίσημη δήλωση για το θέμα.

Ο Χανίγιε ήταν χθες στην Τεχεράνη

Ο Χανίγιε συναντήθηκε χθες στην Τεχεράνη με τον θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Ερντογάν και ο Χανιγιέ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία.

Στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Προεδρίας σχετικά με τη συνάντηση, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά:

«Τονίζοντας ότι μια μόνιμη λύση στο ζήτημα του Ισραήλ-Παλαιστίνης δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να αγωνίζεται διεθνώς για μόνιμη ειρήνη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χανίγιε μετά την Τουρκία σχεδιάζει να επισκεφθεί τον Λίβανο, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ