Επιστολή Δραγασάκη για τα εσωκομματικά του Συριζα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόλις δυο μέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, με επιστολή του ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του κόμματος, Γιάννης Δραγασάκης, επιχειρεί να πέσουν οι τόνοι και να αποφευχθεί η διάσπαση που έρχεται ολοταχώς.

Μείζον θέμα οι διαγραφές των τεσσάρων της Ομπρέλας δεσπόζουν, ενώ ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης ανακοίνωσε πως αποχαιρετά την Κουμουνδούρου. Την ίδια στιγμή στελέχη του στενού πυρήνα των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη προειδοποιούν τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως θα αποχωρήσουν από Δευτέρα, αν δεν προχωρήσει στις διαγραφές.

Με αυτό το κλίμα η επιστολή Δραγασάκη απευθύνει έκκληση για εκεχειρία προς όλες τις μεριές, ενώ απευθύνεται τόσο προς τον Στέφανο Κασσελάκη, όσο και προς τους υποψήφιους που πήραν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές, δηλαδή την Έφη Αχτσιόγλου, τον Νίκο Παππά, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Στέφανο Τζουμάκα, και φυσικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του με ημερομηνία 8 Νοεμβρίου, «το κόμμα κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Ζητάει να συσταθεί ολιγομελές, άτυπο κέντρο ευθύνης, αντιπροσωπευτικό της σύνθεσης του κόμματος, που να εποπτεύει την αυστηρή τήρηση των οποίων μέτρων συμφωνηθούν.

Ζητάει ακόμη να αποσυρθούν οι διαγραφές που έχουν ανακοινωθεί, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως το αποτέλεσμα των εκλογών δεν μπορεί να αμφισβητείται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ