Ιορδανία: Εάν το Ισραήλ διώξει τους Παλαιστίνιους από τη Γάζα, θα θεωρηθεί ως «κήρυξη πολέμου»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόλις στα μέσα Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι ανακοίνωσε ότι «η ώθηση των Παλαιστινίων στο Σινά θα οδηγήσει σε πόλεμο με το Ισραήλ», και εδώ σήμερα η Ιορδανία απειλεί επίσης να κηρύξει πόλεμο στο Ισραήλ για παρόμοιο λόγο.

Η ιορδανική κυβέρνηση ανακοίνωσε, ότι οποιαδήποτε απόπειρα του Ισραήλ να εκτοπίσει Παλαιστίνιους από τη Γάζα ή τη Δυτική Όχθη θα συνιστούσε κήρυξη πολέμου – αυτό είπε ο πρωθυπουργός Μπίσερ αλ Χασούνα κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον επικεφαλής και τα μέλη του Μόνιμου Προεδρείου και τους επικεφαλής των μπλοκ και των επιτροπών στη Βουλή των Αντιπροσώπων (η πρώτη αίθουσα του κοινοβουλίου), σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ‘Petra’ και τον τηλεοπτικό σταθμό “Al-Malka”.

Ο Αλ-Χασούνα είπε: «Οποιαδήποτε προσπάθεια ή δημιουργία συνθηκών που θα οδηγήσει στον εκτοπισμό Παλαιστινίων από τη Γάζα ή τη Δυτική Όχθη είναι μια κόκκινη γραμμή και η Ιορδανία θα το δει αυτό ως κήρυξη πολέμου».

Όπως ανέφερε, «Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι για την Ιορδανία για την αντιμετώπιση της ισραηλινής επιθετικότητας κατά της Γάζας και των συνεπειών της».

Η Ιορδανία κάλεσε τον πρεσβευτή της από το Ισραήλ

Την περασμένη Τετάρτη, η Ιορδανία αποφάσισε να επιστρέψει «αμέσως» τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ και αρνήθηκε να επιστρέψει ο πρεσβευτής του Ισραήλ στο βασίλειο, με φόντο τον «μαινόμενο πόλεμο του Ισραήλ» στη Λωρίδα της Γάζας.

Τις τελευταίες 31 ημέρες, ο ισραηλινός στρατός διεξάγει έναν «καταστροφικό πόλεμο» στη Γάζα, στον οποίο σκοτώθηκαν περίπου δέκα χιλιάδες Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 4.104 παιδιά και 2.641 γυναίκες, και περισσότεροι από 25.000 άλλοι τραυματίστηκαν. 153 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 2.150 συνελήφθησαν στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με επίσημες παλαιστινιακές πηγές, σημειώνει η ισραηλινή Nziv.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ