Οι Ισπανοί ερευνουν εμπλοκή του Ιραν στην υποθεση τραυματισμού κορυφαιου πολιτικού που πυροβολήθηκε στο πρόσωπο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρώην αρχηγός του ισπανικού Vox (εθνικό συντηρητικό πολιτικό κόμμα) και πρώην Πρόεδρος του Καταλανικού Λαϊκού Κόμματος, Αλεχάντρο Βιντάλ-Κουάντρας, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Gregorio Marañón, αφότου δέχθηκε πυροβολισμό στο πρόσωπο μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Μαδρίτης!

nb vidal quadras
Alejo Vidal Quadras

Η απόπειρα δολοφονίας του 78χρονου πολιτικού πραγματοποιήθηκε εν μέσω αυξανόμενης έντασης στην Ισπανία για τον σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης, με τη βοήθεια των Καταλανών.

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, ο Βιντάλ-Κουάντρας αιμορραγούσε πολύ αλλά είχε τις αισθήσεις του μετά τον πυροβολισμό, χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ οι ισπανικές υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης ανέφεραν ότι ο 78χρονος είχε τραύματα εισόδου και εξόδου στη γνάθο.

Δράστης φέρεται να είναι ένας άνδρας που φορούσε κράνος και επέβαινε μαζί με έναν ακόμη σε μαύρη μοτοσικλέτα και ο οποίος διέφυγε μετά τον πυροβολισμό και αναζητείται από τις Αρχές.

.

Ερευνούν εμπλοκή του… Ιράν!

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Europa Press η έρευνα που άνοιξε η ισπανική αστυνομία μετά τον πυροβολισμό του Κουάντρας, εξετάζει την πιθανή σχέση με το Ιράν, όπως επιβεβαίωσαν πηγές της έρευνας.

Σύμφωνα με την «El País», ο ίδιος ο 78χρονος, αφού σταθεροποιήθηκε στο νοσοκομείο, φέρεται να έχει δηλώσει ότι η επίθεση μπορεί να συνδέεται με τις σχέσεις του με την ιρανική αντιπολίτευση.

Οι πηγές τις οποίες επικαλείται το Europa Press, επιβεβαίωσαν ότι ήδη οι Αρχές εργάζονται πάνω σε αυτήν την υπόθεση.

Πώς ακριβώς σχετίζεται όμως ο Ισπανός με την Ισλαμική Δημοκρατία;

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, η κυβέρνηση του Ιράν ανακοίνωσε κυρώσεις κατά 34 ατόμων και οντοτήτων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένου του πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στον οποίο επιβλήθηκαν ήδη κυρώσεις τον Οκτώβριο του 2022.

Συγκεκριμένα, τον συμπεριέλαβε σε λίστα προσωπικοτήτων που είχαν παράσχει «υποστήριξη σε τρομοκρατικές ομάδες και διάδοση βίας και μίσους».

Αυτή ήταν η απάντηση του ιρανικού καθεστώτος στα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταστολή των διαδηλώσεων που ακολούθησαν τον θάνατουπό κράτηση μιας γυναίκας που κρατήθηκε για φερόμενη εσφαλμένη χρήση πέπλου. Ο Κουάντρας επιπλέον, είχε επίσης δημιουργήσει σχέσεις με την αντιπολίτευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ