Το Ισραήλ ανακοίνωσε την πρώτη πολεμική χρήση υπερ-ατμοσφαιρικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 9 Νοεμβρίου, οι Ισραηλινές Άμυνας (IDF) και το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ανακοίνωσαν την πρώτη επιτυχημένη επιχειρησιακή αναχαίτιση του συστήματος πυραυλικής άμυνας Arrow 3.

Το Ισραήλ χρησιμοποίησε το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Arrow 3, σχεδιασμένο για να αναχαιτίζει βαλλιστικούς πυραύλους, σε μάχη για πρώτη φορά, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

«Οι Ισραηλινοί στρατιώτες της Συστοιχίας Αεράμυνας εκτόξευσαν επιτυχώς έναν αναχαιτιστή Arrow 3 επιχειρησιακά για πρώτη φορά σήμερα (9 Νοεμβρίου) το απόγευμα. Ο αναχαιτιστής ουσιαστικά αναχαίτισε έναν στόχο που εκτοξεύτηκε προς το Ισραήλ στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη επιχειρησιακή αναχαίτιση του συστήματος Arrow 3 από την επιχειρησιακή ανάπτυξή του το 2017.

 Αυτό το επίτευγμα ακολουθεί την πρόσφατη επιτυχία της πρώτης επιχειρησιακής αναχαίτισης που πραγματοποιήθηκε από το σύστημα Arrow 2 την περασμένη εβδομάδα

Τα συστήματα πυραυλικής άμυνας Arrow 3 παράγονται από την ισραηλινή κρατική αμυντική εταιρεία Israel Aerospace Industries (IAI).

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο αναχαιτιστής Arrow 3 είναι μέρος του Arrow Weapon System (AWS), το οποίο είναι το πρώτο επιχειρησιακό, εθνικό, αυτόνομο αμυντικό σύστημα ATBM (Anti Tactical Ballistic Missiles) στον κόσμο .

Με βάση τους μοναδικά αποτελεσματικούς αναχαιτιστές Arrow 2 και Arrow 3, τα αρθρωτά συστήματα αεράμυνας Arrow ανιχνεύουν, παρακολουθούν, αναχαιτίζουν και καταστρέφουν εισερχόμενα TBM που φέρουν μια σειρά από κεφαλές και σε μεγάλο αποτύπωμα, προστατεύοντας έτσι στρατηγικά περιουσιακά στοιχεία και πληθυσμιακά κέντρα.

Ο καινοτόμος αναχαιτιστής Arrow 3 έχει σχεδιαστεί για να αναχαιτίζει και να καταστρέφει τις νεότερες απειλές μεγαλύτερης εμβέλειας, ειδικά εκείνες που φέρουν όπλα μαζικής καταστροφής.

Το Arrow 3 ενσωματώνεται απρόσκοπτα στο Arrow Weapon System (AWS) συμπληρώνοντας τα τρέχοντα και μελλοντικά μπλοκ του αναχαιτιστή Arrow 2, επιτρέποντας έτσι ευκαιρίες πολλαπλής εμπλοκής ανώτερου επιπέδου, σύμφωνα με την Defense Industry.

Το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, αναφερόμενο στη δραστηριότητα αυτή σημειώνει ότι αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη.

Προσθέτει ακόμη ότι το  2019, είχε ανακοινωθεί ότι οι ισραηλινοί και αμερικανικοί στρατοί  δοκίμασαν επιτυχώς το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Arrow 3 (Hetz-3) στην Αλάσκα για να αναχαιτίσουν στόχους έξω από την ατμόσφαιρα της γης.

Τον Μάρτιο του 2022, η Γερμανία εξέφρασε ενδιαφέρον για την αγορά του ισραηλινού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ