Συντριβη αμερικανικού πολεμικού αεροπλάνου στην Ανατολική Μεσόγειο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η αμερικανική διοίκηση στην Ευρώπη (USEUCOM), ένα αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη το απόγευμα της 10ης Νοεμβρίου στην Ανατολική Μεσόγειο, σε ένα αδιευκρίνιστο «ατύχημα» κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

«Το βράδυ της 10ης Νοεμβρίου, ένα στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ που εκτελούσε εκπαιδευτικές επιχειρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο υπέστη δυστύχημα και κατέπεσε. Από σεβασμό προς τις οικογένειες που επηρεάστηκαν, δεν θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για το προσωπικό που εμπλέκεται αυτή τη στιγμή», αναφέρει σχετική ενημέρωση από την USEUCOM.

«Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η πτήση του αεροσκάφους είχε καθαρά σχέση με εκπαίδευση και δεν υπάρχουν ενδείξεις εχθρικής δραστηριότητας», προσθέτει προς αποφυγή… παρερμηνειών της συντριβής.

Δεν είναι σαφές πόσα άτομα επέβαιναν στο αεροσκάφος και η τύχη τους δεν έχει αποσαφηνιστεί, ενώ δεν δόθηκαν διευκρινίσεις για τον τύπο του αεροσκάφους, ούτε για τον προορισμό του.

Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει ένα αεροπλανοφόρο και άλλα πλοία συνοδείας στην Ανατολική Μεσόγειο, με σκοπό να συμβάλουν στη μη εξάπλωση του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ