Κασσελακης σε Τσακαλώτο: Φέρε πίσω την έδρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άμεση ήταν η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη στην ανακοίνωση της «Ομπρέλας» ότι αποχωρεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, να καλεί τον επικεφαλής της εσωκομματικής μειοψηφίας Ευκλείδη Τσακαλώτο και το μέλος της, Πέτη Πέρκα, να παραδώσουν τις βουλευτικές τους έδρες.

Ειδικότερα, κατά την σύντομη σημερινή ομιλία του, με την οποία και ολοκληρώθηκε η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε αρχικά πως «κανείς δεν πρέπει να χειροκροτήσει για την αποχώρηση της Ομπρέλας. Όχι επειδή αισθάνομαι άσχημα, αλλά επειδή κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ βάσισε τις ελπίδες του σε αυτούς τους ανθρώπους». «Θέλω να πω στον κόσμο που έχει ευθυγραμμιστεί με αυτή την πρώην τάση, έχετε χώρο εδώ μέσα. Η μόνη τάση είναι η δημοκρατική με τα όργανα. Τους θυμίζω σε όλους τον κώδικα δεοντολογίας που έχουμε. Λέει πως όλοι οι βουλευτές δεσμεύονται στο κόμμα. Επιτέλους σεβαστείτε το κόμμα και τον κώδικα δεοντολογίας που υπογράψατε», πρόσθεσε κατόπιν.

«Δεν θα γίνει δημοψήφισμα. Δεν υπάρχει λόγος. Θα ακολουθήσει ένα κείμενο από την Επιτροπή Απόφασης και σας λέω πως με βρίσκει σύμφωνο η διατύπωση. “Τα άτομα που εκτοξεύουν ύβρεις και συκοφαντίες δεν μπορούν να εκπροσωπούν το κόμμα”. Οι πειθαρχικές κυρώσεις επιβάλλονται από την επιτροπή δεοντολογίας», συνέχισε και υπενθύμισε στους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα τον Κώδικα Δεοντολογίας που έχουν συμφωνήσει, σύμφωνα με τον οποίο οι έδρες ανήκουν στο κόμμα κι όχι στους ίδιους και ζήτησε τόσο από τους δύο βουλευτές που ανήκουν στην Ομπρέλα, όσο και από τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου, να παραδώσουν τις έδρες τους.

«Σήμερα αρχίζει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και όπως είπα χθες και το εννοώ, δεν υπάρχει στενός κύκλος. Όποιος θέλει να δουλέψει μπορεί να έρθει. Από αύριο είναι μια νέα μέρα και σας καλώ να αναλάβετε τις ευθύνες σας», κατέληξε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται πως οι εργασίες της διήμερης συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ολοκληρώθηκαν με τη -σχεδόν- ομόφωνη έγκριση του σχεδίου πολιτικής απόφασης, καθώς αυτό ψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των παρόντων στη συνεδρίαση με δύο λευκά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ