Ιράκ: Μεγάλη ζημιά από επίθεση σε αμερικανική βάση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η στρατιωτική βάση Αλ Χαρίρ, όπου βρίσκονται οι αμερικανικές δυνάμεις, υπέστη μεγάλη ζημιά ως αποτέλεσμα επίθεσης ενός μη επανδρωμένου αεροχήματος, στο πλαίσιο μιας σειράς στόχευσης σε βάσεις των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Χέμπα αλ Ταμίμι, ανταποκρίτρια του «Cairo News» από τη Βαγδάτη, η στρατιωτική βάση ‘Αλ Χαρίρ’ [βάση ‘Μεταξιού’], όπου βρίσκονται οι αμερικανικές δυνάμεις, επλήγη σοβαρά από τα εκρηκτικά που έφερε το μη επανδρωμένο αερόχημα.

Η αλ Ταμίμι πρόσθεσε στο μήνυμά της στον αέρα σήμερα, Κυριακή, ότι αυτοί που αυτοαποκαλούνται ως ομάδα «αντίστασης στο Ιράκ» ανακοίνωσαν τη συνέχιση της στόχευσης αυτών των βάσεων, ως απάντηση στον ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα, χωρίς να αναφέρουν λεπτομέρειες.

Επικαλούμενη αμερικανικές πηγές αναφέρει η δημοσιογράφος ότι αυτοί οι στόχοι φέρουν μεγάλη ευθύνη στην ιρακινή κυβέρνηση, μεταφέρουν μηνύματα ότι η ασφάλεια είναι ασταθής στο Ιράκ και την φέρνουν σε δύσκολη θέση, η οποία δεν πήρε θέση εναντίον αυτών των φατριών, και ταυτόχρονα, αυτές οι φατρίες επωφελούνται από τη σιωπή της.

Πρόσθεσε ότι εάν αυτές οι φατρίες δεν σταματήσουν αυτές τις στοχεύσεις, οι αμερικανικές δυνάμεις θα αναγκαστούν να απαντήσουν, και αυτό δεν το θέλει η ιρακινή κυβέρνηση, ούτε οι αμερικανικές δυνάμεις, ειδικά αφού ο κόσμος προσπαθεί να μην επεκτείνει το πεδίο της σύγκρουσης με φόντο την ισραηλινή επιθετικότητα στη Γάζα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ