Ο Μακρόν ανακαλεί προηγούμενη δήλωση του για τη Γάζα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι δεν θεωρεί υπεύθυνο το Ισραήλ για σκόπιμη βλάβη σε αθώους πολίτες στη Λωρίδα της Γάζας.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Ισαάκ Χέρτζογκ, ο Γάλλος Πρόεδρος ανακάλεσε τις δηλώσεις του που έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στη βρετανική ραδιοτηλεοπτική εταιρεία την περασμένη Παρασκευή, που προκάλεσε σάλο στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με δήλωση της ισραηλινής προεδρίας, ο Μακρόν κατέστησε σαφές ότι δεν θεωρεί το Ισραήλ υπεύθυνο για σκόπιμη βλάβη αθώων πολιτών στην εκστρατεία που ηγείται κατά του κινήματος της Χαμάς.

Νωρίτερα, ο Γάλλος Πρόεδρος είχε πει ότι οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στοχεύουν πλέον αμάχους, γυναίκες και παιδιά και δεν έχουν καμία νομιμότητα, καλώντας το Ισραήλ να τον σταματήσει.

Πρόσθεσε στη συνέντευξή του στο BBC: «Στην πραγματικότητα, σήμερα βομβαρδίζονται πολίτες. Αυτά τα παιδιά, αυτές οι γυναίκες, αυτοί οι ηλικιωμένοι βομβαρδίζονται και σκοτώνονται. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ή νομιμότητα για αυτό και το καλούμε να σταματήσει το πυρ».

Τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία» για τους βομβαρδισμούς και ότι η κατάπαυση του πυρός «θα ωφελήσει το Ισραήλ», σημειώνοντας ότι η ανθρωπιστική εκεχειρία και η κατάπαυση του πυρός είναι η μόνη διέξοδος από την τρέχουσα κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με αραβικό δημοσίευμα του Λιβάνου.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ