Έντι Ράμα: Ζούσα στο Παρίσι, εκεί φοβάσαι να βγεις το βράδυ γιατί θα σε ληστέψουν! Η Αλβανία είναι ασφαλής χώρα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, λέει ότι τα κοινά εγκλήματα όπως η κλοπή και η ληστεία βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο στην Αλβανία, θεωρώντας τη χώρα ασφαλή, ενώ ανέφερε το Παρίσι ως παράδειγμα όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, φοβάσαι να βγεις έξω τη νύχτα γιατί θα σε κλέψουν.

«Το άλλο είναι ότι έχουμε σήμερα μια χώρα που είναι μια ασφαλής και δεν το λέω εγώ αυτό, ναι, ναι, αλλά το λένε όλοι.

 Είδατε και μόνοι σας πόσο (είναι αλήθεια αυτά), είμαι πεπεισμένος ότι εδώ ανάμεσά σας υπάρχουν κάποια (πράγματα) που θυμάμαι από την πρώτη μέρα που είμαι σε αυτόν τον ρόλο (πολιτικός) που ξέρουν πολύ καλά ή θυμούνται εύκολα το 2013 που κάναμε προεκλογική εκστρατεία, το 2009, το 2013, σε όλες τις συναντήσεις, το πρώτο πρόβλημα ήταν «προστατέψτε μας από τους κλέφτες που μας κλέβουν το σπίτι», «Προστατέψτε μας από τους εγκληματίες που μας αφήνουν απροστάτευτους», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος για την αλβανική μαφία, δήλωσε:

«και το συνηθισμένο έγκλημα υψηλού επιπέδου με τραυματισμούς και δολοφονίες, το οργανωμένο έγκλημα μειώνεται, χρόνο με τον χρόνο και οι αριθμοί το δείχνουν αυτό.

Φέτος είχαμε λιγότερους από τους μισούς αριθμούς δολοφονιών πέρυσι είχαμε την καλύτερη χρονιά σε σύγκριση με άλλες χρονιές και γεγονός είναι ότι όλοι οι ξένοι τουρίστες λένε ότι η πρώτη κύρια εντύπωση είναι η ασφάλεια και η ηρεμία. Σήμερα αυτό δεν είναι πια κάτι (που θυμίζει) τα περασμένα χρόνια.

Ήμουν στο Παρίσι. Έχω πάει στο Παρίσι, ήμουν εκεί πριν. Και σας λέω ότι σήμερα στο Παρίσι δεν είναι όπως πριν. Δεν μπορείς να βγεις έξω εύκολα, οπουδήποτε, οποιαδήποτε ώρα της νύχτας ο κόσμος λέει ότι δυσκολευόμαστε να βγούμε έξω το βράδυ γιατί κάποιος έρχεται να σου αρπάξει την τσάντα, να σου αρπάξει το ρολόι, να αρπάξει ό,τι έχεις στα χέρια σου.

Αυτό είναι σημαντικό, αλλά έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση για να εδραιώσουμε την εικόνα μιας χώρας που είναι ένα ασφαλές μέρος, όπου μπορείτε να πάτε ως τουρίστας και να μην έχετε κανένα πρόβλημα, μέρα ή νύχτα.

 Είναι εκπληκτικό κατά μία έννοια, αλλά εμείς που συναντάμε ανθρώπους που έρχονται στα Τίρανα λόγω καθήκοντος, ξένους που λένε, βγήκαν χθες το βράδυ και ευχαριστήθηκαν και δεν ένιωσαν κανένα είδος κινδύνου», είπε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ