Βγήκε η ιατροδικαστική εξέταση για τον 17χρονο που σκοτώθηκε απο πυροβολισμό αστυνομικού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Φως» στις συνθήκες και τα αίτια θανάτου του 17χρονου Ρομά που πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια καταδίωξης από αστυνομικούς το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο
Λεοντάρι Βοιωτίας, ρίχνει η ιατροδικαστική εξέταση, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλιστικής.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική, ο 17χρονος έχασε τη ζωή του από τη σφαίρα του 40χρονου αστυνομικού που του δημιούργησε τραύμα στην αριστερή τραχηλική χώρα. Το τραύμα χαρακτηρίζεται «τυφλό», καθώς η βολίδα βρέθηκε προς τα κάτω, κοντά στον αυχένα, στην αριστερή πλευρά του λαιμού. Όπως διαπιστώθηκε, η βολίδα προκάλεσε κάταγμα 4ου και 5ου αυχενικού σπονδύλου.

Όπως δείχνει η ιατροδικαστική, το θύμα δέχτηκε πυροβολισμό από κοντινή απόσταση. Παράλληλα, η σορός του ανήλικου Ρομά, έφερε εκδορές τριβής στην αριστερή πλευρά του προσώπου του, οι οποίες φέρεται να προκλήθηκαν όταν εκείνος έπεσε στο έδαφος. Επιπλέον, ο 17χρονος δεν είχε τραύματα στα πλευρά. Σημειώνεται ότι ελήφθησαν δείγματα από τα δάχτυλα του θύματος προκειμένου να ερευνηθεί αν εντοπίζεται πυρίτιδα.

Την ίδια στιγμή, ο 40χρονος αστυνομικός της ΟΠΚΕ, που συνελήφθη και οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Θήβας, αρνείται ότι πυροβόλησε, υποστηρίζοντας ότι το πιστόλι του εκπυρσοκρότησε όταν ο 17χρονος επιχείρησε να του το αρπάξει από τα χέρια.

Από πλευράς του, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έκανε λόγο για πυροβολισμό εξ επαφής: «Το αν εκπυροσκρότησε, αν έγινε πάνω σε πάλη είναι κάτι άλλο. Είναι τελείως διαφορετικό να προσπαθείς να πάρεις ένα όπλο, να νιώθεις ότι κινδυνεύεις η ζωή σου, να πυροβολείς εν ψυχρώ. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο πότε μπορεί να πυροβολήσει αστυνομικός. Εγώ δεν θα υπερασπιστώ αστυνομικό που πυροβόλησε εν ψυχρώ. Δεν δικαιολογείται ένας αστυνομικός να πυροβολεί επειδή η ομάδα των Ρομά έχει παραβατικές συμπεριφορές» προσθέτοντας: «Εκείνο που γνωρίζω είναι οτι υήρχε μια καταδίωξη στους δρόμους του Αλιάρτου όπου για πολύ ώρα ο νεαρός έκανε επικίνδυνους ελιγμούς. Όταν βγήκαν εκτός Αλιάρτου επέλεξε να πάει στα ορεινά, η καταδίωξη ήταν 45 λεπτά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ