Σάλος με το σχόλιο του Σκυλάκη για τα νεα πολύχρωμα τιμολόγια στο Ρευμα οταν τον ρώτησαν αν θα ειναι πιο φτηνά ή πιο ακριβά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα… μπλε, πράσινα και πορτοκαλί «άλογα» (τιμολόγια) που ετοίμασε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, εκτός από σπαζοκεφαλιά ανώτατου επιπέδου, είναι και μια αποθέωση της κοροϊδίας, του εμπαιγμού και της εξαπάτησης των πολιτών.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ), από 1ης Ιανουαρίου 2024 θα υπάρξουν τρεις κατηγορίες τιμολογίων ρεύματος με αντίστοιχη χρωματική επισήμανση, προκειμένου να τις διακρίνουν οι καταναλωτές:

Σταθερά καθ’ όλη την διάρκεια ισχύος της σύμβασης, που θα επισημαίνονται με μπλε χρώμα.
Κυμαινόμενα με ανακοίνωση της τιμής είτε πριν από την εφαρμογή της (π.χ. η τιμή του Ιανουαρίου θα ανακοινωθεί την 1η Ιανουαρίου) είτε απολογιστικά (η τιμή του Ιανουαρίου θα οριστικοποιείται έως δύο μήνες μετά τον μήνα κατανάλωσης, δηλαδή έως τον Μάρτιο) που θα επισημαίνονται με πράσινο χρώμα. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και τα προϊόντα μεικτής τιμολόγησης, η τιμή των οποίων θα ανακοινώνεται είτε την πρώτη ημέρα του μήνα μετά τον μήνα εφαρμογής της είτε την πρώτη ημέρα του τρίτου μήνα μετά την εφαρμογή της.
Προϊόντα δυναμικής τιμολόγησης, τα οποία θα κυμαίνονται ακόμη και μέσα στην ημέρα και προσφέρονται μόνο στους καταναλωτές που έχουν έξυπνο μετρητή. Αυτά θα επισημαίνονται με πορτοκαλί χρώμα.
Δηλαδή, θα υπολογίζει ο καταναλωτής τι συμβόλαιο τον συμφέρει να πληρώνει ανά μήνα. Θα το παίζουν οι πολίτες… traders, χρηματιστές και θα σπαζοκεφαλιάζουν, μπας και «βγάλουν» ακόμα έναν μήνα με «φτηνό» ηλεκτρικό ρεύμα. Μπλε, πράσινο ή πορτοκαλί; Ποια εταιρεία συμφέρει; Πόση κατανάλωση πρέπει να έχει και πόσους υπολογισμούς να κάνει για να εξοικονομήσει λίγα ευρώ;

.

Η τελική τιμή του ρεύματος στο πλαίσιο του νέου ειδικού τιμολογίου, θα ανακοινώνεται από τους προμηθευτές έως την πρώτη ημέρα κάθε μήνα και θα προκύπτει από το άθροισμα της βασικής τιμής προμήθειας και του μηχανισμού διακύμανσης.

Το νέο τιμολόγιο θα είναι υποχρεωτικό για έναν χρόνο και έπειτα από το 2025 θα υπάρχει ως επιλογή. Η τιμή που βλέπει ο καταναλωτής την πρώτη του μήνα θα είναι συγκεκριμένη και θα προσφέρεται ομοιόμορφα.

Οι πάροχοι θα έχουν δυνατότητα να εφαρμόζουν επιπλέον εκπτώσεις, οι οποίες όμως θα πρέπει να φαίνονται στην τελική τιμή που θα ανακοινώνουν.

.

Το… κόλπο με τη ρήτρα αναπροσαρμογής που δεν θα υπάρχει, αλλά θα είναι εκεί!

Ρήτρα αναπροσαρμογής δεν θα υπάρχει στο Ενιαίο Τιμολόγιο, όμως κάθε μήνα θα γίνεται μια αναπροσαρμογή για τον επόμενο.

Ουσιαστικά, ο πάροχος θα έχει τη δυνατότητα να διορθώνει την τιμολόγηση όχι στον λογαριασμό που έχει ήδη εκδοθεί, αλλά σε επόμενο λογαριασμό, ώστε να μη βγαίνει χαμένος αν δεν έχει προβλέψει σωστά τις τιμές χονδρικής και τα άλλα βασικά στοιχεία κόστους του ρεύματος.

Τα… έδειξε όλα ο Σκυλακάκης

Από το στούντιο του ΣΚΑΙ στο οποίο βρέθηκε το πρωί ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θοδωρής Σκυλακάκης για να μιλήσει γι’ αυτόν τον… γρίφο και το αν τελικά θα έχουμε μειώσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, χρειάστηκε να κάνει μόλις μία κίνηση ώστε να… ξεδιπλωθεί μεγαλοπρεπέστατα το μέγεθος του εμπαιγμού της Κυβέρνησης Μητσοτάκη προς τους πολίτες.

«Θα έχουμε μειώσεις στα τιμολόγια, ή αυξήσεις; Πώς τα βλέπετε μέχρι τώρα τα πράγματα;», ρώτησε τον Υπουργό ένας εκ των παρουσιαστών.

«Στο πράσινο τιμολόγιο πιστεύω ότι θα έχουμε αυξημένο ανταγωνισμό», απάντησε ο κ.Σκυλακάκης, με τον δημοσιογράφο να συμπεραίνει, «άρα χαμηλότερες τιμές»…

Φευ, όμως…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ