Ψάχνουν αντιφρονούντες για να φτιάξουν 11αδα για νεο κομμα, εκτός Συριζα στη βουλη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκληρό πόκερ διεξάγεται στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣυΡιζΑ, καθώς οι υποστηρικτές της Έφης Αχτσιόγλου αλλά και του Ευκλείδη Τσακαλώτου συντονίζουν τις προσπάθειες τους για να εξασφαλίσουν τον «μαγικό αριθμό 10».

Είναι ο αριθμός που θα οδηγήσει στην δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας, για να στεγάσει τους «αντιφρονούντες». Η συγκεκριμένη διέξοδος θεωρείται πλέον μονόδρομος για τους πολέμιους του Κασσελάκη, καθώς τα μη κοινοβουλευτικά στελέχη που αποχώρησαν, συνάντησαν «κλειστές πόρτες» από τα «όμορα» κόμματα.

Χρειάζεται λοιπόν ένας νέος κομματικός σχηματισμός, ιδανικά με ισχυρή παρουσία στη Βουλή, ώστε το εγχείρημα να έχει κάποια τύχη.

Μέχρι στιγμής πάντως, με διαβεβαιώσεις αλλά και υποσχετικές, συγκεντρώνονται οχτώ έδρες. Γεγονός που δεν είναι ευοίωνο για το νέο εγχείρημα. Λείπουν δύο για να φτάσουμε στις 10.

Η Έφη Αχτσιόγλου όμως φαίνεται να είναι εξαιρετικά προβληματισμένη. Παρά την αποχώρηση της από τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής, δεν έκανε το μεγάλο βήμα, όπως ο Ευκλείδης και η Πέτη. Γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις ακόμα και από τους αντιφρονούντες.

Να περιμένει άραγε να επιτευχθεί ο χρυσός αριθμός, ώστε ίδια να γίνει πρόεδρος σε νέα κοινοβουλευτική ομάδα; Ή θα παραμείνει ποντάροντας σε μία κακή επίδοση στις ευρωεκλογές, ώστε να τεθεί πάλι θέμα ηγεσίας;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ