Οι τουρκικές αρχές δεν απαντούν για την κατάσταση της υγείας του φυλακισμένου Αμπντουλάχ Οτσαλάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι τουρκικές αρχές αγνοούν ερωτήσεις που τους απευθύνονται για την κατάσταση της υγείας του ηγέτη του PKK Αμντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος είναι φυλακισμένος στο νησί Ιμραλί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Rudaw, ο βουλευτής του ‘HEDEP’, Σεζάι Τεμέλι, ρώτησε τον υπουργό υγείας Φαχρετίν Κοτζά για την κατάσταση της υγείας του φυλακισμένου ηγέτη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος.

Όπως σημειώνεται, κοινοβουλευτική ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο αναφερόμενος βουλευτής για την υγεία του Οτσαλάν, από τον οποίο δεν υπάρχει καμία ενημέρωση τα τελευταία δύο χρόνια.

Στην εισήγησή του, ο Τεμέλι είπε: «Ερώτηση που σας έθεσα στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού κατά τις συζητήσεις για τον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας στις 09.11.2023 δεν απαντήθηκε τόσο προφορικά όσο και γραπτά. Η οικογένεια, οι δικηγόροι και το κοινό θέλουν να λάβουν πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος κρατείται στη φυλακή Ιμραλί εδώ και 25 χρόνια», είπε.

Ο Τεμέλι έθεσε τις ακόλουθες ερωτήσεις:

«Έχετε πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στο Ιμράλι; Γιατί η οικογένειά του, οι δικηγόροι και το κοινό δεν ενημερώνονται για την κατάσταση της υγείας του Οτσαλάν;”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ