Τούρκοι δικηγόροι θέλουν να οδηγήσουν τον Νετανιάχου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε συνέχεια της σκληρής ρητορικής που έχει υιοθετήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στον Μπένιαμιν Νετανιάχου τρεις Τούρκοι δικηγόροι επιδιώκουν την παραπομπή του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Σήμερα κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, προκειμένου να αποσταλεί στην Χάγη ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του πρωθυπουργού του Ισραήλ.

«Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος αποτελεί το αντικείμενο της αίτησής μας, δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει όπλα που απαγορεύονται από το διεθνές κεκτημένο, κατά την διάπραξη των καταγγελλόμενων εγκλημάτων» αναφέρεται στο κείμενο που κατέθεσαν ο πρώην βουλευτής Μετίν Κιουλούνκ, ο Μουτζαχίτ Μπιριντζί και ο Μπουράκ Μπεκίρογλου, δικηγόροι προσκείμενοι στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τρεις καταγγέλλοντες αναφέρουν στην αίτησή τους ότι ο Νετανιάχου σφαγιάζει κατοίκους της Γάζας ανεξαρτήτως εάν είναι βρέφη, παιδιά, γυναίκες, άμαχοι, «προκειμένου να υλοποιήσει τον φαντασιακό χάρτη του σιωνιστικού οικοδομήματος». Ζητούν, δε, να δικαστούν από το ΔΠΔ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του, όπως προβλέπει η διεθνής ποινική νομοθεσία.

Στην εν λόγω αίτηση περιλαμβάνονται φωτογραφίες παιδιών που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στην Γάζα ως αποτέλεσμα των ισραηλινών επιθέσεων. Τονίζεται, επίσης, πως «η σιωπή απέναντι σε όλα αυτά τα γεγονότα θα υπονομεύσει την πίστη της ανθρωπότητας στους νόμους και θα ρίξει σκιά στην αμεροληψία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ