Τουρκία: Η Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης μήνυσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για γενοκτονία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης απέστειλε  ποινική μήνυση κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

 Η ποινική μήνυση που κατατέθηκε στην Κωνσταντινούπολη ζητά να δικαστεί ο Νετανιάχου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για το έγκλημα της γενοκτονίας.

3 βουλευτές κατέθεσαν μήνυση κατά του Νετανιάχου

Ο πρώην βουλευτής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Μετίν Κουλούνκ  και οι δικηγόροι Μουτζαχίτ Μπιρίντζι  και Μπουράκ Μπεκίρογλου υπέβαλαν μήνυση κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

1 167

Στην αίτησή τους προς την Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης για αποστολή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, οι τρεις αναφερθέντες δήλωσαν ότι ο Νετανιάχου, του οποίου ζητείται η δίκη, διέπραξε εγκλήματα όπως «πόλεμος», «γενοκτονία» και «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», ενώπιον όλου του κόσμου.

«Ο Νετανιάχου δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει απαγορευμένα όπλα»

Στην αίτηση που κατέθεσαν σημειώνονται τα εξής:

«Το θέμα της αίτησης και του αιτήματός μας, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει όπλα που απαγορεύονται σύμφωνα με το διεθνές κεκτημένο κατά τη διάπραξη των εγκλημάτων για τα οποία κατηγορείται. Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν είναι αναμφισβήτητα, τόσο συμπαγή όσο οι κόκκοι κάθε σταγόνας που ρέει από την πηγή των δακρύων κάθε ανθρώπου με συνείδηση, που η ανθρωπότητα δεν πρέπει να συγχωρεί».

Στην αναφορά, αναφέρεται ότι ο Νετανιάχου και οι συνεργάτες του θα πρέπει να δικαστούν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στο πλαίσιο των διεθνών ποινικών κανόνων, «αυτό είναι απαραίτητο για την εμπιστοσύνη της ανθρωπότητας στο νόμο και για να αποτραπεί η ανάδειξη της αντίληψης της ατιμωρησίας. Η σιωπή σε όλα αυτά τα γεγονότα θα βλάψει την πίστη της ανθρωπότητας στο νόμο και στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.» «Θα ρίξει σκιά στην αμεροληψία του δικαστηρίου», σημειώνονται συγκεκριμένα σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα.

Τι έγινε

Ενώ η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Izz al-Din al-Qassam, εξαπέλυσαν εκτεταμένη επίθεση το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, με το σκεπτικό ότι το Ισραήλ «απαντούσε στις συνεχείς παραβιάσεις του κατά των Παλαιστινίων και των ιερών αξιών τους, ειδικά του Masjid al- Aqsa», ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε επίσης σφοδρές αεροπορικές επιδρομές κατά της Λωρίδας της Γάζας. ξεκίνησε τον βομβαρδισμό.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 1.200 Ισραηλινοί, συμπεριλαμβανομένων 365 στρατιωτών, έχουν σκοτωθεί και 5.132 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τις 7 Οκτωβρίου, 46 από αυτούς σε συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας και 6 στο βορρά στα σύνορα με το Λίβανο. Σύμφωνα με το Ισραήλ, υπάρχουν 239 Ισραηλινοί αιχμάλωτοι στα χέρια των Ταξιαρχιών Qassam. Σύμφωνα με την κυβέρνηση στη Γάζα, ο αριθμός των θανάτων ξεπέρασε τους 11.240, τουλάχιστον 4.630 από αυτούς είναι παιδιά και 3.130 είναι γυναίκες.

Στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ, ισραηλινές δυνάμεις και Εβραίοι έποικοι σκότωσαν 196 Παλαιστίνιους. Ο ισραηλινός στρατός χτύπησε τους οικισμούς ή τα κύρια κτίρια δεκάδων νοσοκομείων στη Γάζα όπου δεκάδες χιλιάδες τραυματίες και άμαχοι βρήκαν καταφύγιο, για να αναγκάσουν την εκκένωση τους.

Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στις επιθέσεις 74 μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ από τις 8 Οκτωβρίου, καταλήγει το τούρκικο δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ