Ψευδοκρατος: 40 χρόνια απο την παράνομη ανακήρυξη του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο και η προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων με την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, δεν θα πρέπει να ξεχαστούν, αλλά να καταδικαστούν και να ανατραπούν.

Όσο όμως η διεθνής κοινότητα δεν αντιδρά, μένει αμέτοχη και «χαϊδεύει» την Τουρκία, οι θλιβερές επέτειοι όπως η σημερινή, θα συνεχίσουν να έρχονται και να περνούν.

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας τονίζει μεταξύ άλλων ότι η χώρα μας «δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο» και καλεί σε εξεύρεση «δίκαιης, βιώσιμης, λειτουργικής και αμοιβαίως αποδεκτής λύσης» για το Κυπριακό.

  • Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

Συμπληρώνονται σήμερα σαράντα χρόνια από την παράνομη και καταδικασθείσα από τις Αποφάσεις 541/1983 και 550/1984 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μονομερή ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Στη θλιβερή αυτή επέτειο η Ελλάδα υπογραμμίζει την ανάγκη για πλήρη συμμόρφωση όλων των κρατών, όπως επιτάσσει η διεθνής νομιμότητα, με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Αποφάσεις με τις οποίες καλούνται όλες οι χώρες να μην αναγνωρίσουν ή βοηθήσουν καθ΄οιονδήποτε τρόπο την παράνομη οντότητα στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής. Σε πλήρη συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία, η Ελλάδα εργάζεται συστηματικά για τη δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων που θα οδηγήσουν στην εξεύρεση δίκαιης, βιώσιμης, λειτουργικής και αμοιβαίως αποδεκτής λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Πανηγύρια στα κατεχόμενα

Με ομιλίες όλων των παράνομων πολιτικών του ψευδοκράτους, επιδείξεις της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, αλλά και επισκέψεις πλοίων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στα κατεχόμενα λιμάνια, ξεκίνησαν από χθες οι προκλητικοί «εορτασμοί» για τη θλιβερή αυτή επέτειο.

«ΤΔΒΚ»: Ένα ψευδοκράτος ετών… 40

Κοιμήθηκαν με black out και ξύπνησαν με «κράτος». Με αφορμή τα 40 χρόνια από την ανακήρυξη της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου», ο συγγραφέας και λέκτορας στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Νίκος Μούδουρος μιλά για όσα προηγήθηκαν και όσα ακολούθησαν της απόφασης Ντενκτάς.

Οι αντιδράσεις και οι αλλαγές στην τ/κ κοινότητα στο πέρασμα του χρόνο και πόσο οι Τουρκοκύπριοι αγάπησαν αυτό το μη αναγνωρισμένο κράτος. Ο πολιτικός «ευνουχισμός», η Τουρκία – κηδεμόνας και η επόμενη μέρα του παράνομου μορφώματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ