Bloomberg: Το Πεντάγωνο στέλνει κρυφά περισσότερες στρατιωτικές ενισχύσεις στο Ισραήλ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Πεντάγωνο αύξησε κρυφά τον όγκο των προμηθειών στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ, όπως δημοσιεύει σήμερα το Bloomberg, ωστόσο, επισημαίνει ότι η Ουάσιγκτον καλεί επίσημα το Τελ Αβίβ να αποφύγει θύματα στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας.

«Το Πεντάγωνο αύξησε αθόρυβα τη στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ, εκπληρώνοντας αιτήματα που περιλαμβάνουν ακόμη περισσότερους πυραύλους κατευθυνόμενους με λέιζερ για τα επιθετικά ελικόπτερα Apache του, καθώς και φυσίγγια 155 χιλιοστών», αναφέρουν οι συντάκτες του δημοσιεύματος.

1 173
Bloomberg

Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός ζήτησε τεράστια ποσότητα διαφόρων όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 57 χιλιάδων βλημάτων πυροβολικού κατακερματισμού υψηλής εκρηκτικής ικανότητας 155 mm και πέντε χιλιάδων συσκευών νυχτερινής όρασης PVS-14.

Το δημοσίευμα σημειώνει επίσης ότι παρόλο που οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα, αναδύεται μια διαίρεση μεταξύ τους.

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν δυσκολεύεται ολοένα και περισσότερο να διαπραγματευτεί με τους Ισραηλινούς συναδέλφους της, οι οποίοι πολύ συχνά αγνοούν όλες τις εκκλήσεις για ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης, αφού πρώτο μέλημά τους είναι η εξουδετέρωση της ένοπλης αντίστασης στη Γάζα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ