Τα βρήκαν Ερντογάν – Αλίεφ – Τατάρ με σκοπό την νομιμοποίηση του ψευδοκράτους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγο πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη! Εάν η κυβέρνηση δεν ακυρώσει άμεσα την συνάντηση μετά κι από αυτή την πρόκληση, θα αποδείξει ότι είναι έρμαιο του Ερντογάν για προφανείς λόγους.

Σε μια συμφωνία πρόκληση προχώρησαν Ερντογάν, Αλίεφ και Τατάραναδεικνύοντας τις αρραγείς σχέσεις που εκπορεὐονται από το κοινό συμφέρον και την παντελή έλλειψη αρχών, αξιών και σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου. To Αζερμπαϊτζάν επιστρέφει αναγνωρίζοντας το ψευδοκράτος τα χρωστούμενα στον πρόεδρο της Τουρκίας για το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Υπό τον τίτλο «τρία κράτη, ένα έθνος» υπεγράφη χθες στην Λευκωσία συμφωνία μεταξύ εκπροσώπων του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης(AKΡ) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του Κόμματος του Νέου Αζερμπαϊτζάν του Ιλχάμ Αλίεφ και του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) του ψευδοκράτους. Πρόκειται για το κόμμα που ίδρυσε ο Ραούφ Ντενκτάς και του οποίου ηγήθηκε ο Ερσίν Τατάρ.

Ο αυτοαποκαλούμενος πρωθυπουργός του ψευδοκράτους, Ουνάλ Ουστέλ, δήλωσε σχετικά κατά την τελετή υπογραφής: «Τα μέρη υπέγραψαν μια ιστορική, διεθνή και θεσμική συμφωνία για να ενισχύσουν περαιτέρω τις γέφυρες αγάπης και να ανεβάσουν την συνεργασία μεταξύ των χωρών τους σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα. Με αυτές τις υπογραφές, το μότο μας ‘τρία κράτη, ένα έθνος’ έχει πλέον αποκτήσει διεθνή νομική διάσταση».

Από την πλευρά του ο Ταχίρ Μπουντάγκοφ του Νέου Κόμματος του Αζερμπαϊτζάν υποστήριξε ότι τα Κατεχόμενα πήραν την θέση τους ως μέλους παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών (TDT) με την στήριξη του Μπακού και της Άγκυρας και τόνισε ότι θα καταβάλουν τις απαραίτητες προσπάθειες για να αυξήσουν την αναγνώριση στη διεθνή κοινότητα.

Ο αντιπρόεδρος του τουρκικού AKP, Εφκάν Αλά, συνεχάρη το ψευδοκράτοςκαι εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ