18χρονος ανέβαζε βιντεο οπου απειλούσε να σκοτωσει αστυνομικούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετάνιωσε και ζήτησε «συγνώμη» ο νεαρός Ρομά για τον οποίο ξεκίνησε έρευνα  καθώς σε βίντεο του που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απειλούσε να σκοτώσει Έλληνες και αστυνομικούς εξοργισμένος για τον θάνατο του 18χρονου που έπεσε νεκρός μετά από καταδίωξη στο Λεοντάρι Βοιωτίας.

Σε νέο βίντεο που «ανέβασε» τόνισε πως δεν έπρεπε να μιλήσει έτσι και δικαιολόγησε τις απειλές που εκτόξευσε λέγοντας πως όταν χάνεις ένα δικό σου άνθρωπο πάνω στα νεύρα σου και τον θυμό δεν ξέρεις τι λες (το θύμα ήταν συγγενής της γυναίκας του).

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Ελλάδα, την πατρίδα μου, μέσα από την ψυχή μου, όχι από φόβο», είπε.

Ωστόσο, δεν σταμάτησε τις απειλές προς τους αστυνομικούς υποστηρίζοντας πως όσοι ανέβασαν το πρώτο του βίντεο σε άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ήταν αστυνομικοί.

«Το ξέρουμε ότι είσαστε ρατσιστές χρόνια τώρα μαζί μας, με τα Ρομά, δεν ξέρω γιατί», ανέφερε.

Και συνέχισε στο ίδιο «τόνο»:

«Η Αστυνομία θέλει πόλεμο μαζί μας, με τους τσιγγάνους».

Τέλος, μίλησε για τρεις φόνους Ρομά από αστυνομικούς και ισχυρίστηκε πως οι ένστολοι βγαίνουν από την σχολή χωρίς καμία εκπαίδευση.

Κλείνοντας, ζήτησε και πάλι συγγνώμη επιμένοντας ότι η αστυνομία θα πρέπει να ηρεμήσει.

Το πρώτο βίντεο

Την ώρα που κορυφώνονται οι αντιδράσεις των Ρομά για τον θάνατο του 18χρονου Χρήστου που έπεσε νεκρός όταν δέχτηκε πυρά αστυνομικού μετά από καταδίωξη στη Βοιωτία, η ΕΛΑΣ ξεκινά έρευνα για τον άνδρα που εμφανίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξαπολύοντας απειλές.

Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του ελληνικού διαδικτύου, ένας νεαρός Ρομά ακούγεται να λέει: «Εγώ, συγκεκριμένα, θα σκοτώσω όλους τους αστυνομικούς και θα σκοτώνω κάθε Έλληνα μπροστά μου».

Ο ίδιος αναφέρει οργισμένος στο βίντεο : «Σκοτώσανε άλλο ένα 17χρονο παιδάκι, όλα καλά, δεν τρέχει τίποτα. Όταν όμως οι γύφτοι, γίνει πόλεμος -που εύχομαι να γίνει πόλεμος, θα είμαστε οι πρώτοι, οι εχθροί της Ελλάδας. Εγώ συγκεκριμένα, θα σκοτώσω όλους τους αστυνομικούς και θα σκοτώνω κάθε Έλληνα μπροστά μου. Με τόσο ρατσισμό, με τόση κακία μέσα σας, εγώ θα σας τινάξω τα μυαλά στον αέρα. Δολοφόνοι».

Σημειώνεται ότι η έρευνα της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να ταυτοποιηθεί και συλληφθεί ο Ρομά που απειλεί ότι θα αφαιρέσει ζωές.

Yπενθυμίζεται ότι όπως ανακοίνωσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ο 41χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 18χρονομετά από καταδίωξη στη Βοιωτία, τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ