Οσμή ανωμαλίας: Πρωτοφανής βρετανική προβοκάτσια με επείγουσα ταξιδιωτική οδηγία κατά της Ελλάδας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια επείγουσα προειδοποίηση εκδόθηκε από το βρετανικό Φόρεϊν Όφις (Foreign Office) για όποιον ταξιδεύει στην Ελλάδα. Οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι σχεδιάζονται δυνητικά βίαιες διαδηλώσεις – και η αστυνομία είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει δακρυγόνα.

Σε ενημέρωση σήμερα το απόγευμα για την προσεχή Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, το Φόρεϊν Όφις είπε ότι η Αθήνα θα είναι ο στόχος των διαδηλώσεων.

  • Συγκεκριμένα το βρετανικό Υπουργείο αναφέρει:

«Υπάρχουν προγραμματισμένες διαδηλώσεις στις 17 Νοεμβρίου στην Αθήνα και σε μεγάλες πανεπιστημιακές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου. Αυτές οι διαδηλώσεις θα μπορούσαν να γίνουν βίαιες και οι δυνάμεις ασφαλείας να χρησιμοποιήσουν δακρυγόνα. Εάν βρίσκεστε σε περιοχές όπου γίνονται διαδηλώσεις, παραμείνετε σε εγρήγορση, απομακρυνθείτε γρήγορα από την περιοχή, μείνετε ενήμεροι για το περιβάλλον σας και ακολουθήστε τις συμβουλές των τοπικών αρχών. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα ασφάλειας. Οι ελληνικές αρχές έχουν αυξήσει την ασφάλεια σε ορισμένες εξέχουσες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων τουριστικών τοποθεσιών, λόγω γεγονότων στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Μείνετε ενήμεροι για το περιβάλλον σας, μείνετε μακριά από διαδηλώσεις και ακολουθήστε τις συμβουλές των τοπικών αρχών. Ακολουθήστε το “112 Greece” στο X (παλαιότερα γνωστό ως Twitter) για επίσημες ενημερώσεις».

Το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης λέει επίσης ότι η κατάσταση στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη σημαίνει ότι οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πιο πιθανό να δεχθούν επίθεση:

«Υπάρχει μεγάλη απειλή τρομοκρατικής επίθεσης παγκοσμίως που επηρεάζει τα συμφέροντα του Ηνωμένου Βασιλείου και τους Βρετανούς υπηκόους, μεταξύ άλλων από ομάδες και άτομα που θεωρούν στόχους το Ηνωμένο Βασίλειο και τους Βρετανούς υπηκόους. Θα πρέπει να είστε σε επαγρύπνηση ανά πάσα στιγμή».

Αμερικανική οδηγία

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, προειδοποίησε επίσης τους Αμερικανούς πολίτες, χθες Τρίτη, για τις διαδηλώσεις της προσεχούς Παρασκευή (17/11), σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Ορισμένες προηγούμενες διαδηλώσεις έγιναν βίαιες και περιλάμβαναν καταστροφή περιουσίας. Υπάρχει πιθανότητα για δακρυγόνα και εμπλοκές μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών. Οι διαδηλώσεις τα προηγούμενα χρόνια περιελάμβαναν 10.000 – 20.000 συμμετέχοντες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ