Μη επανδρωμένο αερόχημα επιτέθηκε σε αμερικανικό αντιτορπιλικό στην Ερυθρά Θάλασσα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το αντιτορπιλικό του αμερικανικού Ναυτικού Thomas Hudner, που βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα, απέκρουσε επίθεση μη επανδρωμένου αεροχήματος, ανέφερε το Πεντάγωνο στις 15 Νοεμβρίου.

«Ενημερωθήκαμε για ένα περιστατικό για το αντιτορπιλικό USS Thomas Hudner, όπου το πλοίο αμύνθηκε επιτυχώς έναντι ενός UAV ενώ έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα», ανέφερε το Πεντάγωνο, χωρίς να επεκταθεί σε λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το CBS News, δεν είναι ακόμη σαφές ποιος είναι υπεύθυνος για την εκτόξευση του αεροχήματος, αλλά νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Χούτι στην Υεμένη απείλησαν να επιτεθούν σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το περιστατικό ακολουθεί την κατάρριψη από τους Χούτι ενός αμερικανικού drone MQ-9 Reaper την περασμένη εβδομάδα πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα.

Οι ΗΠΑ δεν ξεκίνησαν προσπάθεια ανάκτησης για το αερόχημα αξίας περίπου 30 εκατομμυρίων δολαρίων, και παρόλο που οι Χούτι έκαναν προσπάθεια να το σώσουν, η αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου Sabrina Singh είπε ότι είναι απίθανο να «ανακτήσουν κάτι σημαντικό».

Το περιστατικό του USS Thomas Hudner και η κατάρριψη του MQ-9 απειλούν μια διεύρυνση του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς που οι ΗΠΑ προσπαθούν να περιορίσουν.

Στις 8 Οκτωβρίου, ο αρχηγός του Πενταγώνου Λόιντ Όστιν διέταξε το USS Thomas Hudner να κατευθυνθεί προς την ανατολική Μεσόγειο λόγω της κλιμάκωσης της παλαιστινο-ισραηλινής σύγκρουσης.

Στην περιοχή έστειλε επίσης το αεροπλανοφόρο Gerald R. Ford και τα αντιτορπιλικά Ramage, Carney και Roosevelt.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πάτρικ Ράιντερ δήλωσε στις 20 Οκτωβρίου ότι το πλοίο  Carney αναχαίτισε πυραύλους κρουζ και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν από την Υεμένη.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ