Πρωθυπουργός Ισπανίας: Θα εργαστούμε για την «αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε ότι η νέα κυβέρνησή του θα εργαστεί στην Ευρώπη και στην Ισπανία για να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός κάλεσε το Ισραήλ να βάλει τέλος στην «τυφλή δολοφονία των Παλαιστινίων» στη Λωρίδα της Γάζας, στην πιο έντονη κριτική του προς το εβραϊκό κράτος από το ξέσπασμα του πολέμου με τη Χαμάς.

Ενώ ο Σάντσεθ επιβεβαίωσε ότι στάθηκε «στο πλευρό του Ισραήλ» στην «απάντησή του στην τρομοκρατική επίθεση» που πραγματοποίησε το κίνημα στις 7 Οκτωβρίου, υποσχέθηκε ότι η νέα του κυβέρνηση θα εργαστεί «στην Ευρώπη και στην Ισπανία για να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2014, το ισπανικό κοινοβούλιο κάλεσε την κυβέρνηση να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως κράτος, αλλά μόνο όταν οι Παλαιστίνιοι και το Ισραήλ καταλήξουν σε μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων για τη σύγκρουσή τους που διαρκεί δεκαετίες.

Το συμβολικό ψήφισμα, το οποίο μιμείται τα μέτρα που ελήφθησαν τον περασμένο μήνα στη Βρετανία και την Ιρλανδία, έλαβε την υποστήριξη όλων των πολιτικών ομάδων του Συμβουλίου.

Το υπόμνημα που υπέβαλε η Σοσιαλιστική Αντιπολίτευση και υπόκειται σε διαπραγματεύσεις μεταξύ διαφόρων κομμάτων αναφέρει ότι η αναγνώριση «πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων μεταξύ των κομμάτων» και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει δράση «σε συντονισμό» με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καταλήγει η αραβική «Al Seyassah».

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ