Ποιοι θα λάβουν επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης τα Χριστούγεννα – Δυστυχώς λιγότεροι απο όσους το εχουν ανάγκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κυβερνητικό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη προσπαθεί και πάλι με διάφορες αλχημείες και τερτίπια, και όχι με μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, να κατευνάσουν και να πείσουν τα ελληνικά νοικοκυριά που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην ακρίβεια, ότι είναι συμπονετικό και αφουγκράζεται τη μεσαία τάξη…

Σάλος με τον Μητσοτακη: Βγήκε στον Πορτοσαλτε για να ξεγελάσει τον κόσμο με μηδαμινά επιδόματα

Οι αποφάσεις ελήφθησαν. Άλλο ένα μέτρο επιδοματικού χαρακτήρα είναι καθοδόν. Νωρίς το πρωί, ο ίδιος ο πρωθυπουργός πρώτος πρώτος ανακοίνωσε τα έκτακτα χριστουγεννιάτικα επιδόματα σε ευάλωτες κατηγορίες πολιτών, και λίγη ώρα μετά τη «σκυτάλη» αναφορικά με την ενημέρωση για το χριστουγεννιάτικο χαρτζιλίκι πήρε ο Κωστής Χατζηδάκης. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, το έκτακτο επίδομα των 150 ευρώ αφορά 1,55 εκατ. συνταξιούχους με κυρία σύνταξη έως 700 ευρώ χωρίς προσωπική διαφορά ή προσωπική διαφορά χαμηλότερη των 10 ευρώ, ενώ τον Ιανουάριο έρχεται και αύξηση συντάξεων κοντά στο 3%. «Το 2023 ήταν εκλογική χρονιά και με πολύ άσχημα καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης. Πρόσθεσε ότι «η ελληνική οικονομία έχει υπεραποδόσει με θετική αντανάκλαση στον προϋπολογισμό. Μπορούμε να πούμε ότι στο τέλος της χρονιάς θα φτάσουμε σε πρωτογενες πλέονασμα 1,1% του ΑΕΠ και θα περισσέψουν χρήματα πάνω από το στόχο. Επομένως η κυβέρνηση το πλεόνασμα το επιστρέφει στην κοινωνία. Αυτό υπολογίζεται στα 352 εκατ. ευρώ τα οποία θα δοθούν σε ασεθενέστους συμπολίτες μας τα Χριστουγεννα από τα οποία θα επωφεληθούν 2,3 εκατομμύρια πολίτες», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Συνταξιούχοι χωρίς προσωπική διαφορά ή κάτων 10 ευρώ θα λάβουν επίδομα 150 ευρώ όπως και οι υπερήλικες ανασφάλιστοι. Η δαπάνη είναι 150 εκατ. ευρώ και ωφελούμενοι είναι 1.055.000 πολίτες. Η καταβολή θα γίνει προς τα τέλη του Δεκεμβρίου. «Συνταξιούχος με κύρια σύνταξη 600 ευρώ θα λάβει αύξηση με το νέο έτος περίπου 3% και αν συνυπολογισθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση η αύξηση θα είναι της τάξης του 5,1%», τόνισε ο υπουργός. Θα υπάρξει επίσης οικονομική στήριξη 200 ευρώ των ΑμεΑ μέσω ΟΠΕΚΑ και ΕΦΚΑ με ωφελούμενους 225.000 πολίτες και συνολική δαπάνη 45 εκατ. ευρώ. Ο κ. Χατζηδάκης είπε επίσης για τα πρόσθετα μέτρα ότι το Youth Pass (150 ευρώ για τους νέους 18 και 19 ετών) είναι μόνιμο μέτρο, ενώ από 1/1/2024 θα υπάρξει νέα αύξηση συντάξεων περίπου 3%. Επιπλέον, του χρόνου θα γίνει αύξηση στις συντάξεις Δημοσίου μετά από 14 χρόνια, ενώ θα αυξηθεί το αφορολόγητο για οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα. Οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα πάρουν επιπλέον το 50% της μηνιαίας δόσης ενώ ενίσχυση 250 ευρώ θα πάρουν 225.000 ανάπηροι. Η καταβολή των επιδομάτων αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί μαζί με την καταβολή των κανονικών επιδομάτων που ορίζεται προς τα τέλη Δεκεμβρίου.

Αυτές είναι οι πιο αγαπημένες ατάκες για τις γιορτινές ημέρες που συγκεντρώσαμε ΕΔΩ για εσάς 

screencapture netakias 2023 12 01 25 2023 12 01 12 50 10

ΔΗΜΟΦΙΛΗ