Μαθητές έκαψαν τουρκική σημαία σε πορεία καταδίκης του ψευδοκράτους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκδήλωση για καταδίκη της ανακήρυξης του ψευδοκράτους πραγματοποίησαν μαθητές των σχολείων της Πάφου έξω από το Δημοτικό Μέγαρο της πόλης.

Με πλακάτ στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «το ψευδοκράτος σας, η μισή μας πατρίδα», «Δεν ξεχνώ», «Θα ελευθερωθώ», «κανένας δεν ξεχνά, τίποτα δεν ξεχνιέται», «Έξω ο τουρκικός στρατός» και «θέλει αρετή η ελευθερία» οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, δηλώνοντας πως η φωνή της νέας γενιάς, στέλνει ηχηρό μήνυμα ότι «η Κύπρος ανήκει στο λαό της».

Ο Ανδρέας Κάπονας, πρόεδρος της ΕΣΕΜ στην Πάφο, σε ομιλία του έκανε αναδρομή στην παράνομη ανακήρυξη και σημείωσε πως ως μαθητές και μαθήτριες «καλούμαστε να πράξουμε το καθήκον μας προς τον τόπο και τον λαό μας». Όπως είπε, «δηλώνουμε ότι θα δώσουμε αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση της Κύπρου, μέχρι την απελευθέρωση και επανένωση του τόπου και του λαού μας για να ανατρέψουμε τα διχοτομικά σχέδια της Τουρκίας και όσων έμμεσα ή άμεσα προωθούν την διχοτόμηση».

Συνεχίζουμε, πρόσθεσε, τον αγώνα συμπλήρωσε για επίλυση του Κυπριακού, απελευθέρωση από την κατοχή και επανένωση του τόπου μας, για τη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως προνοείται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, που θα προνοεί ένα κράτος με μια κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα και μια ιθαγένεια, αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών όλων των Κυπρίων.

Μαθητές σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους ανέφεραν ότι πρέπει να καταργηθεί το ψευδοκράτος και να ελευθερωθεί η Κύπρος.

Μάλιστα στο πλαίσιο της πορείας καταδίκης του ψευδοκράτους, μαθητές έκαψαν τουρκική σημαία.

omegalive.com.cy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ