500 πράκτορες αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σε επιστολή στον Μπάιντεν αμφισβητούν την φιλο-ισραηλινή γραμμή του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιστολή υπογεγραμμένη από 500 κυβερνητικούς πράκτορες των υπηρεσιών πληροφοριών εστάλη στον Τζο Μπάιντεν την Τρίτη 14 Νοεμβρίου για να διαμαρτυρηθούν για την άνευ όρων υποστήριξή του στο Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Όλοι οι υπογράφοντες είναι ανώνυμοι, αλλά όλοι ανήκουν στις μεγαλύτερες ομοσπονδιακές υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

 Ένα σημάδι της αυξανόμενης δυσαρέσκειας με τη φιλο-ισραηλινή γραμμή του Τζο Μπάιντεν στο δικό του στρατόπεδο.

Με τον ανταποκριτή του Rfi στο Μαϊάμι, Ντέιβιντ Τόμσον, αυτή η επιστολή υπογράφεται από 500 μέλη της κυβέρνησης Μπάιντεν, τα οποία υποστήριξαν την εκλογή του και σήμερα εργάζονται σε περίπου σαράντα φορείς, όπως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το FBI, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Οι υπογράφοντες του ζητούν «να απαιτήσει επειγόντως κατάπαυση του πυρός», «να ζητήσει την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων» αλλά και των Παλαιστινίων που «αυθαίρετα κρατούνται».

Ζητούν επίσης την αποκατάσταση νερού, καυσίμων, ηλεκτρισμού και επαρκή ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

Αυτή η προσέγγιση δεν είναι η πρώτη. Αυτή είναι ακόμη και η τρίτη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες που ομοσπονδιακοί πράκτορες στέλνουν αίτηση στο γραφείο του Τζο Μπάιντεν για να διαμαρτυρηθούν για την υποστήριξή του στην ισραηλινή επιχείρηση.

Επικαλούμενη δημοσκόπηση του Οκτωβρίου, η επιστολή υπενθυμίζει ότι το 66% των Αμερικανών είναι επίσης υπέρ της κατάπαυσης του πυρός.

 Ένα ποσοστό που φτάνει ακόμη και στο 80% μεταξύ των Δημοκρατικών. Και στο Κογκρέσο, οι διαμαρτυρίες από την προοδευτική πτέρυγα είναι όλο και πιο ορατές.

Ένα χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές, πολλοί αναλυτές αναρωτιούνται εάν ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει ήδη χάσει τη ζωτική υποστήριξη της αριστερής πτέρυγας του, αλλά και των νέων και των μειονοτήτων λόγω της ολοένα και πιο αμφισβητούμενης πολιτικής του για τη Μέση Ανατολή στο δικό του στρατόπεδο, καταλήγει το γαλλικό δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ