Στεφανος Κασσελακης στον Νίκο Χατζηνικολαου: Το όνομα θα μείνει, το όνομα θα είναι ΣΥΡΙΖΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ψήφος της χώρας μας στον Ο.Η.Ε. για εμένα είναι ντροπιαστική. Δηλαδή να λέει η διεθνής κοινότητα με μεγάλη πλειοψηφία ότι πρέπει να υπάρξει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και εμείς να απέχουμε.
Πόσα παραπάνω νοσοκομεία πρέπει να βομβαρδιστούν; Πρέπει να βάλουμε ένα στοπ κάπου, πρέπει να υπάρξει κατάπαυση του πυρός, και πρέπει ο Πρωθυπουργός να μπορεί να το πει. Όχι να λέει «να μην υπάρχουν πολλές απώλειες αμάχων». Μηδέν απώλειες αμάχων πρέπει να υπάρχουν. Μηδέν.

Το όνομα θα μείνει, το όνομα θα είναι ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε υπερήφανοι για την παράταξή μας, για το έργο της, για το έργο που έχει κάνει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και επίσης να τονίσουμε και το isyriza, που είναι η νέα μας πλατφόρμα. Είναι ανοιχτή για όλους όσοι θέλουν να συνεισφέρουν, να γραφτούν, να γίνουν μέλη στα think tanks μας και να μπορέσουν να προσφέρουν για το κοινό καλό.

«Ο πρώτος είναι πρώτος, και ο δεύτερος είναι πρώτος», το έχω πει τρεις φορές μέχρι στιγμής.
Δεν μπορώ να φανταστώ ότι 50 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο -ξέρουμε πώς φτάσαμε στη Χούντα- αυτοί οι αξιόλογοι άνθρωποι που γνωρίζουν τους αγώνες του χώρου μας, θα γίνουν αποστάτες. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Πιστεύω ότι θα μείνουν στο κόμμα και, ειλικρινά σας λέω, δεν υπάρχει στενός κύκλος. Είναι πολύ αξιόλογα στελέχη. Και στο Πολιτικό Κέντρο, που θέλω να δημιουργήσω, θα έχουν ισότιμη θέση.

Τα 37 δισ. «μαξιλάρι» τα φτάσαμε επειδή η χώρα είχε υπεραπόδοση. Μέχρι και ο κ. Δραγασάκης είπε «αν έπρεπε να είναι 37 ή 30, αυτό μπορούμε να το συζητήσουμε». Αυτό που λέω εγώ είναι το εξής: Εάν υπήρχε κάποιο περιθώριο στο ύψος αυτού του μαξιλαριού -το οποίο έχτισε ο ελληνικός λαός με θυσίες και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με χρηστή διοίκηση- αυτό θα μπορούσαμε να το είχαμε διαχειριστεί λίγο καλύτερα.
Ο Αλέξης Τσίπρας διαχειρίστηκε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Μην ξεχνάτε ότι κατάφερε, ενάντια και στην Τρόικα, να αυξήσει τον κατώτατο μισθό και να καταργήσει τον υποκατώτατο.
Ο υπεύθυνος για την υπεραπόδοση των στόχων ήταν ο κ. Τσακαλώτος. Έχει μια εμμονή με την αύξηση των φόρων. Ίσως και μια ιδεοληψία εναντίον της μεσαίας διαστρωμάτωσης στην κοινωνία. Εγώ δεν είμαι υπέρ της φοροεπιδρομής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ