Προκαλεί ο φιλοτουρκος ηγέτης της Χαμάς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ώρα που ο ισραηλινός στρατός έχει θέσει υπό τον έλεγχό του το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας και το λιμάνι της περιοχής, ο επικεφαλής της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, προβαίνει σε νέες απειλητικές δηλώσεις κατά του Ισραήλ, υποστηρίζοντας πως οι Παλαιστίνιοι θα βγουν νικητές από τον πόλεμο.

Ειδικότερα, ο Χανίγια δήλωσε ότι αποτελεί βεβαιότητα πως οι Παλαιστίνιοι θα αντέξουν την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα και θα βγουν νικητές από τον πόλεμο, δηλώνοντας πως «εάν ο εχθρός επιθυμεί να είναι μακρά η μάχη, εμείς θα αντέξουμε ακόμη περισσότερο», ενώ πρόσθεσε ότι, μετά από βδομάδες πολέμου και παρά τις «βάρβαρες» ισραηλινές επιθέσεις εναντίον αμάχων, ο παλαιστινιακός λαός απέτρεψε τα σχέδια του Ισραήλ. «Ο εχθρός δεν μπόρεσε να πετύχει κανέναν από τους στόχους του», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Ισμαήλ Χανίγια.

Ο επικεφαλής της Χαμάς ευχαρίστησε, επίσης, τους περιφερειακούς συμμάχους για την υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια του πολέμου, χωρίς, πάντως, να τους κατονομάσει. «Χαιρετίζω τα μέτωπα αντίστασης που συνέβαλαν σε αυτή τη μάχη μέσω της στρατηγικής ισορροπίας», δήλωσε χαρακτηριστικά. Τα σχόλιά του, πάντως, γίνονται μία ημέρα αφότου η Χαμάς διέψευσε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, όπου ανέφερε ότι το Ιραν είχε ενημερώσει την παλαιστινιακή ομάδα μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου ότι η Τεχεράνη δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ