Πατρα: Μαθήτριες καταγγέλουν παρενόχληση απο καθηγητη τους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρευνα ξεκίνησε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πάτρα μετά τις καταγγελίες των μαθητριών ενός σχολείου ότι καθηγητής τους τις παρενόχλησε σεξουαλικά!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Γνώμη», το οποίο αναδημοσίευσε η τοπική ιστοσελίδα tempo24.news, η διευθύντρια έδωσε υποχρεωτική άδεια στον καθηγητή την Τετάρτη και την Πέμπτη μέχρι να διευκρινιστεί το ζήτημα να ενημερωθεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ήδη έχει ξεκινήσει διερεύνηση των καταγγελιών με εντολή της διευθύντριας.

Καμία από τις καταγγελίες δεν έχει προχωρήσει και να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, ωστόσο, δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να γίνουν και μηνύσεις.

Στο μεταξύ, ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως σχετικά με την σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε μία 15χρονη στο σχολείο από τον καθηγητή.

Την περασμένη Παρασκευή η μαθήτρια περπατούσε στο διάλειμμα έχοντας το κινητό στην πίσω τσέπη του παντελονιού της. Ξαφνικά ένιωσε ένα χέρι στην τσέπη της να της αφαιρεί το κινητό ενώ την ίδια στιγμή την θώπευσε στο συγκεκριμένο σημείο!

Την ίδια μέρα η 15χρονη πήγε στον διευθυντή για να ζητήσει εξηγήσεις.

Στο βιβλίο αναφορών του σχολείου, στο οποίο έγραψε την καταγγελία της η 15χρονη παρατήρησε πως υπήρχαν και άλλες παρόμοιες καταγγελίες για τον εκπαιδευτικό.

Η ανήλικη δήλωσε τρομοκρατημένη και αναρωτιέται πως ο καθηγητής θα διδάξει πάλι στην τάξη της όταν όλοι οι συμμαθητές της γνωρίζουν τι έχει συμβεί.

Οι συμμαθητές της κάνουν συμβολική κατάληψη στο σχολείο για το περιστατικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ