Οι αρχές της Λιβύης δεν επέτρεψαν σε δεξαμενόπλοιο να ελλιμενισθεί γιατί είχε εκφορτώσει πριν στο Ισραήλ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Λιβύη δεν επέτρεψε σε δεξαμενόπλοιο να προσεγγίσει σε λιμάνι της, με την αιτιολογία ότι το πλοίο αυτό είχε προηγουμένως εκφορτώσει σε λιμάνι του Ισραήλ.

Το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg αποκάλυψε ότι, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης δεξαμενόπλοιων που συλλέχθηκαν  την Τρίτη, το πλοίο «Proteus Philippa» σημαίας Σιγκαπούρης,  έφτασε κοντά στη Μελίτα στη δυτική Λιβύη πριν από δύο ημέρες.

Το δεξαμενόπλοιο επρόκειτο να παραλάβει 600.000 βαρέλια αργού, αλλά του ζητήθηκε να φύγει γιατί προηγουμένως είχε μεταφέρει πετρέλαιο σε λιμάνι του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τη λιβυκή Akhbar Libya, η «Mellitah Oil and Gas Company», που διαχειρίζεται τον τερματικό σταθμό, δεν επέτρεψε στο δεξαμενόπλοιο να εισέλθει στο λιμάνι και να φορτώσει αφού επιβεβαίωσε ότι προηγουμένως βρισκόταν στο ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα και του ζήτησε να φύγει.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι το δεξαμενόπλοιο «Porteus Philippa» φόρτωσε αργό από την Γκαμπόν από τις 8 έως τις 10 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια έδειξε τον προορισμό του στη Χάιφα στις 25 Σεπτεμβρίου κατά την άφιξή του στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Το τάνκερ απενεργοποίησε τον αναμεταδότη του την 1η Οκτωβρίου καθώς πλησίαζε στο Ισραήλ, σημειώνει το δημοσίευμα.

Το δίκτυο Marine Traffic δείχνει σήμερα το απόγευμα, το «Porteus Philippa» αγκυροβολημένο στη Μελίτα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ