Το Ισραήλ μοιράζει εκατοντάδες χιλιάδες νέα όπλα σε κατοίκους γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι η διανομή όπλων εμπίπτει σε ένα σχέδιο που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός νέου αμυντικού συστήματος σε οικιστικές κοινότητες που γειτνιάζουν με τα σύνορα

Το Υπουργείο Άμυνας και οι Αμυντικές Δυνάμεις διένειμαν εκατοντάδες νέα όπλα σε δεκάδες ομάδες έκτακτης ανάγκης στο Σντερότ, σε κατοικημένες κοινότητες στη Λωρίδα της Γάζας και στο Μπέιτ Νιτζάνα, κοντά στα αιγυπτιακά σύνορα.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας ετοιμάζονται, επίσης, να μοιράσουν εκατοντάδες άλλα όπλα και προστατευτικά γιλέκα στους πολίτες.

Από το υπουργείο Άμυνας αναφέρθηκε ότι η συζήτηση αφορά την πρώτη φάση ενός ευρύτερου σχεδίου που προωθείται και στοχεύει στην εγκαθίδρυση ενός νέου αμυντικού συστήματος στις παρακείμενες στα σύνορα οικιστικές κοινότητες.

Επισημαίνουμε ότι από την έναρξη του πολέμου σημειώθηκε σημαντική αύξηση στις αιτήσεις για έκδοση αδειών οπλοφορίας, φτάνοντας το ένα τέταρτο του εκατομμυρίου, τον ίδιο αριθμό που καταγράφηκε την τελευταία εικοσαετία.

Από τις αρχές αυτού του μήνα εκδίδονται κατά μέσο όρο χίλιες επτακόσιες άδειες οπλοφορίας καθημερινά.

Σύμφωνα με το ισραηλινό κανάλι Kan περίπου δέκα χιλιάδες αιτήσεις απορρίφθηκαν σε σύνολο 250 χιλιάδων αιτήσεων.

Αυτό έρχεται υπό το φως της σημαντικής διευκόλυνσης των προϋποθέσεων για την απόκτηση άδειας οπλοφορίας, που ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας.

Κατά τη διάρκεια του ενάμιση μήνα από το ξέσπασμα του πολέμου, υποβλήθηκαν 236.000 νέες αιτήσεις για την απόκτηση άδειας ατομικού όπλου.

Επιπλέον, εκδόθηκαν 31 χιλιάδες για να φέρουν όπλα σε όσους πληρούσαν τις νέες προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων περίπου 18 χιλιάδες έχουν ήδη ασκήσει την άδεια που έλαβαν, ολοκλήρωσαν τη σύντομη εκπαιδευτική διαδικασία και αγόρασαν όπλο, γράφει η ισραηλινή «Makan».

The Hellenic Information Team


Δείτε το βίντεο Bansky – The Children of Gaza (Τα παιδιά της Γάζας):

@avgerinosxBansky The children / les enfants / Die Kinder / Τα παιδιά

♬ πρωτότυπος ήχος – @avgerinosx

ΔΗΜΟΦΙΛΗ