Παγκοσμια ανησυχία: Σοβαρό ναυτικο επεισόδιο Αυστραλίας-Κίνας ανοικτά της Ιαπωνίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για την ακρίβεια, ναυτικό επεισόδιο στα διεθνή ύδατα σημειώθηκε στα ανοικτά της Ιαπωνίας, με δύτες του Πολεμικού Ναυτικού της Αυστραλίας να τραυματίζονται μετά την έκθεσή τους, όπως γνωστοποιήθηκε, σε παλμούς σόναρ κινεζικού πολεμικού πλοίου!

Σύμφωνα με όσα δημοσιοποίησε η Αυστραλία, δύτες του πολεμικού ναυτικού της χώρας υπέστησαν τραυματισμούς και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την αποστολή που είχαν από τον ΟΗΕ, μετά από συγκεκριμένη ενέργεια κινεζικού πολεμικού πλοίου, παρά τα σήματα ενημέρωσης από την φρεγάτα της Αυστραλίας!

Τι συνέβη

Οι δύτες της HMAS Toowoomba επιχειρούσαν στα ύφαλα της φρεγάτας, προσπαθώντας να αποκολλήσουν δίχτυα που είχαν εμπλακεί στις προπέλες. Όταν kai πλησίασε το κινεζικό καταδιωκτικό πλοίο. Το πλήρωμα της αυστραλιανής φρεγάτας είχε ήδη ενημερώσει τα παραπλέοντα σκάφη για την εκτέλεση εργασιών, στέλνοντας επιπρόσθετα μηνύματα ενημέρωσης προς το κινεζικό σκάφος, το οποίο αντί να ανταποκριθεί, ενεργοποίησε το ισχυρό υποθαλάσσιο σόναρ. Με αποτέλεσμα έτσι την δημιουργία ισχυρών ηχοβολιστικών κυμάτων που κατευθύνθηκαν προς τους Αυστραλούς δύτες, φέρνοντας τις παραπάνω συνέπειες.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση εξέφρασε την ανησυχία της, κρατώντας παράλληλα χαμηλούς τόνους. Το περιστατικό αποτέλεσε άλλωστε την πρώτη δοκιμασία στις σχέσεις της Αυστραλίας με την Κίνα. Αλλά αποτελεί πια και στοίχημα για την κυβέρνηση Αλμπανίζι μετά την πρόσφατη επίσκεψη στην Κίνα, στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησής του να βελτιώσει τις ήδη διαταραγμένες σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ