Τα βίντεο από την περιβόητη «εισβολή» στο Καπιτώλιο αποκαλύπτουν ψευδορκίες αστυνομικών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές ισχυρίζονται ότι τα βίντεο που ήλθαν στη δημοσιότητα καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης Τραμπ αναφορικά με τα γεγονότα τις 6ης Ιανουαρίου.

Για 2 1/2 χρόνια, ο αστυνομικός του Καπιτωλίου Ακουιλίνο Γκονέλ έλεγε ψέματα για τα τραύματα που ισχυριζόταν ότι υπέστη στις 6 Ιανουαρίου.

Έχει μάλιστα καταθέσει ενόρκως και σε διαδικασίες ομοσπονδιακού δικαστηρίου ότι υπέστη σχεδόν θανατηφόρα πλήγματα από τους διαδηλωτές!

Το νέο βίντεο όμως έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Gonell ότι «οι διαδηλωτές προκάλεσαν τραυματισμούς στο κεφάλι, τον ώμο, το χέρι και το πόδι τόσο τρομακτικούς που χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση και ιατρική άδεια». (Για να μην αναφέρουμε το τραύμα «ψυχικής υγείας».)

Σε μια δήλωση που έγινε στο δικαστήριο τον Μάιο, ο Gonell είπε στον δικαστή ότι «αιμορραγούσε και από τα δύο χέρια, [είχε] ένα σχεδόν ακρωτηριασμένο πόδι, χτύπησε στο κεφάλι, ψεκάστηκε με πιπέρι και «σπρέι αρκούδας», ξυλοκοπήθηκε, γρονθοκοπήθηκε, έσπρωχνε, τράβηξε και δέχθηκε επίθεση από πολλούς άλλους ταραχοποιούς καθώς προσπαθούσαν να εισέλθουν».

Εδώ είναι για αρκετά λεπτά κοντά στο σώμα της Rosanne Boyland γύρω στις 4:50 στις 6 Ιανουαρίου, μετά το τέλος της διαμαρτυρίας και της βίας. Τα χέρια του δεν δείχνουν σημάδια τραυματισμού. Ούτε ο ώμος του, καθώς βγάζει τον εξοπλισμό.

Τα πόδια του φαίνονται καλά — φαίνεται να κλωτσάει αντικείμενα από την περιοχή. Και το κεφάλι του, το οποίο είχε προστατευτεί από κράνος, δεν δείχνει επίσης σημάδια τραυματισμού.

Ο Gonell όχι μόνο είπε ψέματα στο Κογκρέσο και σε ομοσπονδιακούς δικαστές σε δηλώσεις «επίπτωσης στα θύματά», αλλά έχει πει επανειλημμένα ψέματα κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων στα μέσα ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την «εμπειρία» του.

Η μαρτυρία του μάλιστα οδήγησε πολλούς από τους διαδηλωτές στη φυλακή, ενώ ενίσχυσε το αφήγημα της κυβέρνησης Μπάιντεν περί απόπειρας πραξικοπήματος!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ