Ασύμμετρο χτύπημα της Haaretz στο Νετανιάχου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ σύμφωνα με την κορυφαία ισραηλινή εφημερίδα, κατέληξαν σε ένα πόρισμα – βόμβα για την τρομοκρατική επίθεση της 7 Οκτωβρίου, που εκθέτει βάναυσα την κυβέρνηση Νετανιάχου: Η Χαμάς δεν γνώριζε εκ των προτέρων για το φεστιβάλ Nova και το αναγνώρισε από «αέρος»

Η αστυνομική έρευνα διαπίστωσε ότι η Χαμάς σχεδίαζε να φτάσει στο Κιμπούτζ Ρέιμ και σε άλλα κιμπούτζ και έμαθε για το πάρτι σε πραγματικό χρόνο.

Ακόμα σοβαρότερο είναι το στοιχείο της έρευνας που τεκμηριώνει ένα στρατιωτικό ελικόπτερο που πυροβόλησε εναντίον τρομοκρατών προφανώς χτύπησε και κάποιους από τους Ισραηλινούς που συμμετείχαν στο ρέιβ πάρτι.

Το δάσος όπου έγινε το πάρτι κοντά στη Ρέιμ, τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η Χαμάς έμαθε για το πάρτι χρησιμοποιώντας drones ή αλεξίπτωτα και κατεύθυνε τους τρομοκράτες στην τοποθεσία.

Υπάρχει μια αυξανόμενη εκτίμηση στο σύστημα ασφαλείας ότι οι τρομοκράτες που διέπραξαν τη σφαγή στις 7 Οκτωβρίου δεν γνώριζαν εκ των προτέρων για το φεστιβάλ Nova που πραγματοποιήθηκε κοντά στο Kibbutz Ra’im και αποφάσισαν να έρθουν στο μέρος αφού ανακάλυψαν ότι ήταν μια μαζική εκδήλωση. που λαμβάνει χώρα εκεί.

Η αξιολόγηση του συστήματος ασφαλείας βασίζεται, μεταξύ άλλων, στις έρευνες των τρομοκρατών και στην έρευνα του συμβάντος από την αστυνομία, από την οποία φαίνεται ότι οι τρομοκράτες σκόπευαν να φτάσουν στο Kibbutz Ra’im και στα κοντινά κιμπούτς. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, η έρευνα για το περιστατικό αποκάλυψε επίσης ότι ένα μαχητικό ελικόπτερο του Ισραηλινού στρατού που έφτασε στο σημείο από τη βάση Ramat David πυροβόλησε κατά των τρομοκρατών και προφανώς χτύπησε και μερικούς από τους Ισραηλινούς που βρίσκονταν εκεί. Σύμφωνα με την αστυνομία, 364 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο πάρτι.

Ανώτεροι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η Χαμάς ανακάλυψε την ύπαρξη του παρτυ χρησιμοποιώντας drones ή αλεξίπτωτα και κατεύθυνε τους τρομοκράτες στην τοποθεσία με εντολή στο σύστημα ενδοεπικοινωνίας τους.

Σε βίντεο από κάμερα σώματος ενός από τους τρομοκράτες, ακούγεται να ζητά από έναν συλληφθέντα πολίτη οδηγίες για να φτάσει στο σημείο του πάρτι, παρόλο που βρισκόταν σε διαφορετική περιοχή. Ένα από τα ευρήματα που ενισχύουν την εκτίμηση, σύμφωνα με την αστυνομία και άλλους αξιωματούχους ασφαλείας, είναι ότι οι πρώτοι τρομοκράτες έφτασαν στο πάρτι από την κατεύθυνση της διαδρομής 232 και όχι από την κατεύθυνση του φράχτη.

Επιπλέον, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το πάρτι είχε προγραμματιστεί να γίνει την Πέμπτη και την Παρασκευή και την Τρίτη το απόγευμα της ίδιας εβδομάδας ο στρατός ενέκρινε τους διοργανωτές της εκδήλωσης να γίνει και το Σάββατο, μετά από αίτημα από τους διοργανωτές. Η αλλαγή την τελευταία στιγμή ενισχύει την εκτίμηση ότι η Χαμάς δεν γνώριζε για το περιστατικό.

«Υπολογίζουμε ότι περίπου 4.400 άτομα ήταν παρόντα στην εκδήλωση, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων κατάφερε να διαφύγει τέσσερα λεπτά μετά το πυραυλικό χτύπημα», λέει ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας. Η ανάλυση της αστυνομίας δείχνει ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες στο πάρτι κατάφεραν να διαφύγουν επειδή αποφασίστηκε να σταματήσει το πάρτι μισή ώρα πριν ακούσουν πυροβολισμούς.

Το ρεπορτάζ επιβεβαιώνει τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης κατά του Νετανιάχου, τόσο για την έλλειψη πρόληψης, όσο και για την επέμβαση του στρατού μετά το τρομοκρατικό χτύπημα


Δείτε το βίντεο Bansky – The Children of Gaza (Τα παιδιά της Γάζας):

@avgerinosxBansky The children / les enfants / Die Kinder / Τα παιδιά

♬ πρωτότυπος ήχος – @avgerinosx

ΔΗΜΟΦΙΛΗ