Κυβέρνηση χωρίς ευθύνες στο έγκλημα των Τεμπών… Μία νέα προσπάθεια κουκουλώματος όπως το σκάνδαλο των υποκλοπών από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την Kontra News

Δεν υπάρχει παγκόσμια χώρα να προσπαθεί την καλύψει εγκλημάτων χωρίς να στοιχειοθετεί το έγκλημα των θυτών. Για πρώτη φορά αυτό που έγινε στα Τέμπη ήταν έγκλημα από την αρχή ως το τέλος. Υπό αυτή την έννοια προκαλεί αναμφίβολα απορίες από τους συγγενείς των θυμάτων και της κοινωνίας.

@avgerinosx Αδωνις Γεωργιάδης: Δεν αφορούν κανέναν στην Ελλάδα οι νεκροί στα Τέμπη και οι υποκλοπές… #ιστορίες_του_41τακατο #adonis #adonisgeorgiadis @Stefanos Kasselakis #mitsotakis #μητσοτακης ♬ πρωτότυπος ήχος – @avgerinosx

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει υποχρέωση, να ερευνήσει συγχρόνως τα αίτια του δυστυχήματος και να δημοσιευθούν για να μη επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο. Μία νέα προσπάθεια κουκουλώματος στα Τέμπη, όπως το σκάνδαλο των υποκλοπών από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας.

Σε πείσμα της προϊστορίας των προηγούμενων Εξεταστικών ή Προανακριτικών Επιτροπών που συγκροτήθηκαν με απόφαση της Βουλής, με πρόσφατη την εμπειρία της υπονόμευσης της Εξεταστικής Επιτροπής για τον Φάκελο «Τέμπη» οφείλει να ανοίξει.

Η επιτελική διακυβέρνηση μπορεί να δηλώνει πως επιδιώκει «τη διερεύνηση των αιτιών» του τραγικού δυστυχήματος, ωστόσο επί της ουσίας επιλέγει ξανά τη συγκάλυψη των εγκληματικών ευθυνών. Ο διακυβερνήτης σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο ισχυρίστηκε για τα Τέμπη πως «ό,τι και να κάνουμε, κατηγορούμαστε για συγκάλυψη», με το συνηθισμένο του χαμόγελο: «αν δεν είχε γίνει το δυστύχημα θα γινόταν αυτή η προανακριτική;». Κύριε Διακυβερνήτη, είναι ένα έγκλημα με 57 νεκρούς, υπάρχουν ποινικές ευθύνες που ξεκινούν από τον αρμόδιο, τότε, υπουργό Κ. Αχ. Καραμανλή και τους αρμόδιους υπαλλήλους του ΟΣΕ που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την τραγωδία.

Αντίθετα, η προανακριτική επιτροπή θεωρεί δεδομένες τις ενδείξεις ποινικών ευθυνών των πολιτικών προσώπων και συγκροτείται για να τις αποδώσει με ακρίβεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ