Ελεύθεροι οι 17 κατηγορούμενοι για λαθρεμπόριο στα καύσιμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κατώφλι του γραφείου της 1ης ειδικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης πέρασαν σήμερα οι 17 κατηγορούμενοι για εμπλοκή σε απάτη με λαθρεμπόριο καυσίμων προκειμένου να απολογηθούν. Μετά την απολογία τους άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Την υπόθεση αποκάλυψε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος ενώ οι 17 κατηγορούνται για εμπλοκή σε απάτη εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου μέσω της διαδικασίας επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Καυσίμων.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας λιμενικός, ένας τελωνειακός καθώς επίσης ιδιοκτήτες σκαφών παράκτιας αλιείας, πρατηριούχοι υγρών καυσίμων αλλά και αλιείς.

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες

Εις βάρος των 17 ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της δωροδοκίας – δωροληψίας υπαλλήλου (και συνέργεια στην πράξη αυτή), ωστόσο κατά τις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Εισαγγελέας και ανακρίτρια ομόφωνα αποφάσισαν να αφήσουν άπαντες ελεύθερους, κατά περίπτωση, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα. Στον τελωνειακό και τον λιμενικό επιβλήθηκε επιπλέον χρηματική εγγύηση- στον πρώτο 10.000 και στον δεύτερο 3.000 ευρώ.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα 57 άτομα, ενώ η προκληθείσα ζημιά για το Δημόσιο εκτιμάται ότι ξεπερνάει τις 175.00 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ