Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Ασφυκτιά στον Συριζα ο Νασος Ηλιοπουλος: Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηδάει απο το καράβι του Συριζα και ο Ηλιοπουλος.

Υπέρ της αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τάχθηκε, την Κυριακή (19/11), ο Νάσος Ηλιόπουλος κατά την εισήγησή του στην πανελλαδική στη σημερινή πανελλαδική σύσκεψη της τάσης «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με πληροφορίες απο το ieidiseis.gr, ο κ. Ηλιόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο, καλύτερα να έχεις να ανέβεις ένα δύσβατο βουνό παρά να σε ρουφήξει ο βούρκος». Επισημαίνεται, μάλιστα, πως εκείνος ήταν και το πρόσωπο που συνάντησε στα μέσα της εβδομάδας τον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα.

Πάντως, αν και τα ηγετικά στελέχη της τάσης, Έφη Αχτσιογλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακοπούλος δεν τοποθετούνταν δημόσια, οι εκτιμήσεις, μέχρι σήμερα, γύρω από την απόφαση της ομάδας Αχτσιόγλου έγερναν προς την δύσκολη επιλογή της αποχώρησης. Ιδιαίτερα αν συνυπολογίσει κανείς το «εκρηκτικό» κλίμα που επικράτησε κατά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στο «President» και που έφερε την αποχώρηση της «Ομπρέλας» των Ευκλείδη Τσκαλώτου, Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα, Νίκου Βούτση κ.α., από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ανεξαρτητοποίηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Πέτης Πέρκα.

Μέσα στην τάση «6+6», σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχουν εκείνοι που προκρίνουν την αποχώρηση τώρα, αλλά και εκείνοι που βρίσκονται στην γραμμή παραμονής στον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο το συνέδριο του Φεβρουαρίου η ακόμα και τις ευρωεκλογές. Επιπλέον προβληματισμός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι το πώς θα αντιληφθεί η βάση του κόμματος την περίπτωση αποχώρησης της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εάν, δηλαδή, εκλειφθεί ως ένα βήμα κοινής συμπόρευσης με την «Ομπρέλα» η όχι.

Ερωτήματα, σε κάθε περίπτωση, που «ψάχνουν» απαντήσεις από σήμερα και τις επόμενες ημέρες. Σημειώνεται πάντως πως η τάση «6+6» έχει στείλει τα μηνύματα της προς την ηγεσία του κόμματος και με την αποχώρηση της από τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και με το σκληρό κείμενο κριτικής εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη.

Από την πλευρά, ο Στεφανος Κασσελακης, μέσα από την πρόσφατη συνέντευξη στον ΑΝΤ1, έτεινε έμπρακτα χείρα φιλίας προς την τάση «6+6» καθώς στο νέο «πολιτικό κέντρο» που θα δημιουργήσει κάλεσε τους Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξη Χαρίτση και Νάσο Ηλιόπουλο να συμμετέχουν ισότιμα και τους προέτρεψε να αναλάβουν ρόλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ