Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες: Η Ρωσία επιστρέφει το πολύτιμο αεροσκάφος M-55 στο πεδίο της μάχης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο καθημερινό του δελτίο πληροφοριών από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου σημειώνει ότι η Ρωσία φέρνει το αεροσκάφος M-55 σε στρατιωτική υπηρεσία.

Αυτό προκύπτει από τις τελευταίες πληροφορίες του βρετανικού τμήματος, που δημοσιεύονται στο κοινωνικό δίκτυο X.

«Η Ρωσία μπορεί να σκέφτεται να επιστρέψει σε υπηρεσία το αναγνωριστικό αεροσκάφος M-55-Myasishchev υψηλού ύψους της Σοβιετικής εποχής (κωδικός ΝΑΤΟ: Mystic-B) Το αεροσκάφος, το οποίο έχει επιχειρησιακό ανώτατο όριο άνω των 21.336 μέτρων, χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα ως πλατφόρμα για έρευνα στον τομέα των ερευνητικών επιστημών. Ωστόσο, παρατηρήθηκε να μεταφέρει μια κάψουλα στρατιωτικών πληροφοριών που αναπτύχθηκε για χρήση σε ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη», ανέφερε το βρετανικό υπουργείο.

“Ένα κρίσιμο ελάττωμα στη στρατηγική προμηθειών της Ρωσίας είναι η αποτυχία δημιουργίας επαρκούς ικανότητας πληροφοριών, επιτήρησης, απόκτησης και αναγνώρισης στόχων (ISTAR).

Αυτό είναι κρίσιμο για την έγκαιρη και ακριβή καταδίωξη στόχων από αεροπορικές, θαλάσσιες και χερσαίες δυνάμεις. Υπάρχει πραγματική πιθανότητα το M-55 να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή για να ενισχύσει τις περιορισμένες δυνατότητες ISTAR της Ρωσίας πάνω από την Ουκρανία.

Η λειτουργία μεγάλου υψομέτρου επιτρέπει στους αισθητήρες να λειτουργούν σε μεγάλη εμβέλεια.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το αεροσκάφος θα εκτελεί αποστολές κατά της Ουκρανίας από τη σχετική ασφάλεια του ρωσικού εναέριου χώρου», προστίθεται στην έκθεση.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ