Καταδικάστηκε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος αλλα θα παραμένει ελεύθερος μέχρι να δικαστεί σε Πενταμελές Εφετείο σε δεύτερο χρόνο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αυλαία» πέφτει στην πολυσυζητημένη υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας που προκάλεσε σάλο στο πανελλήνιο. Ένοχος για την τέλεση κακουργήματος κρίθηκε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, επιβάλοντάς του την ποινή πενταετούς κάθειρξης.

Λόγω του ανασταλτικού χαρακτήρα της έφεσής του για την καταδίκη σε πρώτο βαθμό για πλημμεληματικές κατηγορίες και δεδομένου ότι αναβαθμίστηκαν στον δεύτερο σε κακουργήματα, ο πρώην παρουσιαστής είναι σαν να δικάστηκε σε πρώτο βαθμό. Έτσι, θα ασκήσει έφεση και σε αυτή την απόφαση και αναμένεται να δικαστεί σε Πενταμελές Εφετείο σε δεύτερο χρόνο. Μέχρι τότε θα παραμείνει ελεύθερος.

Νωρίτερα, η Εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του για κακούργημα. Η δίκη του πρώην παρουσιαστή συνεχίστηκε σήμερα, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης. Κατηγορείται για δημοσιοποίηση υλικού με προσωπικές στιγμές πρώην ερωτικής του συντρόφου, μέσω του διαδικτύου, κατ’ εξακολούθηση. Το αίτημα για να γίνει το δικαστήριο χωρίς δημόσιο ακροατήριο υπεβλήθη από την πλευρά της καταγγέλλουσας και έγινε δεκτό. Η διαδικασία ξεκίνησε πριν από μερικές μέρες, ωστόσο, είχε διακοπεί για σήμερα, ενόψει της εισαγγελικής πρότασης.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του συνηγόρου υπεράσπισής του, ο πρώην τηλεπαρουσιαστής αποδέχεται την πράξη του, τονίζοντας ότι δεν ενήργησε με σκοπό να επιφέρει βλάβη στην παθούσα, ενώ υποστήριξε ότι επρόκειτο για «πάθος», προϊόν διαπιστωμένης ψυχικής νόσου. Για την παραπάνω υπόθεση ο ίδιος είχε καταδικαστεί πέρσι τον Φεβρουάριο σε φυλάκιση 5 ετών, με 3ετή αναστολή, και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ. Κατά της απόφασης όμως ασκήθηκε έφεση, μεταξύ άλλων από τον εισαγγελέα, με το σκεπτικό ότι η υπόθεση θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κακούργημα και άρα να παραπεμφθεί σε ανώτερο δικαστήριο, όπως κι έγινε. Σε βάρος του ίδιου κατηγορούμενου εκκρεμούν άλλες δύο υποθέσεις με ανάλογο ποινικό περιεχόμενο για τις οποίες διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ