Δεν θα σταματήσει ο πόλεμος, μέχρι να εξοντωθεί η Χαμάς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν βλέπει… φως στον ορίζοντα και λήξη των εχθροπραξιών στην Μέση Ανατολή ο Ισραηλινός πρέσβης, που μίλησε σε εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη.

Πόλεμο μακράς διαρκείας «μέχρι την πλήρη εξόντωση της Χαμάς», προανήγγειλε πιο συγκεκριμένα ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Νοάμ Κατς, στο πλαίσιο του Thessaloniki Summit. Αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο για μικρές ανθρωπιστικές παύσεις. Ξεκαθάρισε δε πως το Ισραήλ δεν θα αναλάβει την διοίκηση της Γάζας…

IMG 7333

«Ο πόλεμος που επιβλήθηκε στο Ισραήλ είναι άδικος, γυναίκες, μωρά, ηλικιωμένοι σκοτώθηκαν. Η Χαμάς είναι μία τρομοκρατική οργάνωση με ακραίες εξτρεμιστικές ιδεολογίες. Εξοπλίζονται από το Ιράν. Πρώτος στόχος μας είναι να αποδυναμώσουμε και να εξοντώσουμε τον εχθρό. Δεύτερος στόχος είναι να απελευθερώσουμε τους ομήρους και τρίτος στόχος είναι να προστατεύσουμε τα σύνορά μας από εξωτερικούς εχθρούς όπως η Χεζμπολάχ», επεσήμανε. «Έχουμε ανοίξει ανθρωπιστικούς διαδρόμους για τους αμάχους, η Χαμάς χρησιμοποιεί ως ασπίδα τους αμάχους, έχουν φτιάξει 500 χιλιόμετρα τούνελ. Ο πόλεμος θα είναι μακρύς, θα τους κυνηγήσουμε παντού, θα τους διαλύσουμε πλήρως, στρατιωτικά και πολιτικά. Η Γάζα δεν θα ελέγχεται από το Ισραήλ, δεν το θέλουμε αυτό, θα διοικείται από τους Παλαιστίνιους, δεν είναι εχθρός ο λαός, θα χρειαστούμε βοήθεια και από άλλες χώρες», τόνισε.

«Κάθε απώλεια αμάχου είναι μία τραγωδία που δημιούργησε και για την οποία ευθύνεται η Χαμάς, να πούμε την αλήθεια, η Χαμάς καλλιεργεί το μίσος για το Ισραήλ, θέλουν να μας καταστρέψουν σαν κράτος. Συμμορφωνόμαστε με το διεθνές δίκαιο, δεν σκοτώνουμε αμάχους. Στο νοσοκομείο Αλ Σιφ δεν εμποδίσαμε αμάχους να φύγουν», ανέφερε. «Έχουμε την πλήρη υποστήριξη ΕΕ και ΗΠΑ. Ιράν και Χεζμπολάχ αποσταθεροποιούν την περιοχή», πρόσθεσε.

Για την Ελλάδα επεσήμανε πως έδειξε ισχυρή υποστήριξη στο δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του. «Η Ελλάδα ενδιαφέρεται για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή», υποστήριξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ